Koning opent 27 september de nieuwe schaapskooi Bargerveen

Op 27 september komt Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander de nieuwe schaapskooi in het Bargerveen officieel openen. Schapen zijn belangrijk voor het hoogveengebied.

De nieuwe schaapkooi in het Bargerveen biedt ruimte aan meer dan 1000 schapen en ruim 110 runderen. De natuurontwikkeling in het Bargerveen heeft met de nieuwe Schaapskooi naast een enorme publiekstrekker, ook een uniek concept voor het beschermde hoogveenreservaat erbij. Schapen zijn daarbij heel belangrijk voor dit unieke natuurgebied.

bij Wollegras

Tijdens het bezoek zal de Koning naast een speciale aandacht voor de beleving van het Bargerveen, ook een bezoek brengen aan het nieuwe informatiecentrum, annex horecagelegenheid bij Wollegras.Schaapskooi Bargerveen 2018 bij Wollegras

deuren schaapskooi

De aanvang van het bezoek van de Koning aan het Bargerveen zal om ca. 10.30 uur zijn en zal eindigen om ca. 12.00 uur. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in de provincie Drenthe en Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Emmen, zullen de Koning een hartelijk welkom gaan heten.

Koning Willem-Alexander zal letterlijk de deuren van de schaapskooi gaan openen. Daarna neemt de Koning tijd om met de betrokken organisaties, ondernemers en de inwoners te gaan praten over de manier waarop zij actief bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!