Auto te Water Xperience in Geert Vos Bad Erica

Uniek in de regio Zuidoost Drenthe is het Auto te Water Xperience op 25 augustus in het Geert Vos Bad te Erica, georganiseerd door VVN Drenthe.

Zaterdag 25 augustus organiseert het VVN Drenthe een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie voor de regio zuidoost Drenthe in het Geert Vos Bad te Erica. Deze spectaculaire en tevens zeer informatieve dag mag u niet missen, en u kunt gratis meedoen en een ervaring rijker worden!

Programma

Een cursus Auto te water Xperience, waarbij deelnemers te water gaan om eens te ervaren om met een auto in het water te geraken. Het Geert Vos Bad heeft hiervoor de beschikking over een voldoend diepe duikkuil.

De brandweer zal aanwezig zijn met extra voorlichting over ongelukken met bijvoorbeeld een auto te water. De brandweer is namelijk altijd als één van de eersten ter plaatse voor het verlenen van assistentie bij een te water geraakt voertuig. Hiervoor heeft de brandweer de beschikking over speciaal getrainde medewerkers en materieel voor het redden van drenkelingen.

De vrijwiligers van VVN Drenthe geven daarnaast voorlichting over hun kennis en activiteiten, zoals reactietesters, alcoholbrillen en foldermateriaal. Ook wordt er een verkeersquiz gehouden met kleine prijsjes en is er een aanbod met diverse cursussen. Zo wordt er een parcours op de parkeerplaats van het zwembad uitgezet voor scootmobielen. Mensen kunnen hier wat rijervaring opdoen voor het rijden met een scootmobiel. Eigenaren van een scootmobiel kunnen terecht voor het stellen van vragen en het laten uitvoeren van kleine reparaties.

Verder wordt er nog voorlichting gegeven over het gebruik van de elektrische fiets waarbij er speciale aandacht is voor het op- en afstappen. En daarnaast is er een mogelijkheid om te oefenen op een speciaal uitgezet fietsparcours.

De Auto te Water Xperience in het Geert Vos Bad Erica start zaterdag 25 augustus om 10.30 uur en zal tot 16.00 uur duren. Deelname is voor iedereen gratis.

Geert Vos Bad
Veenschapswijk 5
Erica
Tel. 0591 301 468

Website: https://geertvosbad.nl/
E-mail: activiteitengeertvosbad@gmail.com