Klazienaveense Lieke van der Aa (9) derde op EK BMX

De Klazienaveense Lieke van der Aa, die onlangs 9 jaar is geworden, heeft zich tijdens de EK wedstrijden in Frankrijk op een derde podiumplek weten te plaatsen. En dat bij temperaturen van zo’n 38,5 graden!

Europese Kampioenschap BMX in Sarrians -Frankrijk

Afgelopen zondag 15 juli heeft Lieke (9 jaar) de Europese Kampioenschappen BMX in Sarrians -Frankrijk- gereden. Lieke wist hier beslag te leggen in de halve finale op een uitstekende derde podiumplek in de categorie Girls 9.

Brons in de finale

Hiermee heeft ze in de enorme hitte met temperaturen van zo’n 38,5 graden super knap gepresteerd!Lieke-vd-Aa-EK-2018
In de drie Manches behaalde ze een 1e positie en vervolgens in de halve finale bezette Lieke ook een 1e plaats. In de finale moest Lieke strijden tegen 3 Franse meiden, een Spaanse, Ierse, Engelse en een Letse.Lieke-vd-Aa-EK-2018 In deze finale wist het 9-jarige BMX talent, uitkomend voor Rapid Wheels Klazienaveen, een knappe 3e podiumplek te behalen!

Uitslag EK finale BMX-Girls 9

1- Alyssa Dard / Franrijk
2-Zaira Vargas Jimenez / Spanje
3- Lieke van der Aa / Nederland

(Foto’s: Miranda van der Aa)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!