Afzien tijdens 12e editie Triathlon van Klazienaveen

Het was echt afzien voor de deelnemers afgelopen zaterdag en zondag  in de twaalfde editie van de Triathlon van Klazienaveen. Voor het eerst in het bestaan werd het evenement verdeeld over twee dagen.

Eredivisie

Op zaterdag en zondag, een tweedaags sportevenement met zwemmen, fietsen en hardlopen in en om Klazienaveen. De temperaturen waren echt zomers te noemen. Van de eredivisie- tot kindertriathlon: alles kwam gedurende deze twee dagen aan bod. Slechts enkele straten behoefden er maar (tijdelijk) te worden afgesloten voor het verkeer, zodat de overlast voor de bewoners tot het minimum beperkt bleef. Triathlon 2018 ere divisie Triathlon 2018 ere divisie

Het zwemonderdeel was als vanouds in het Van Echtenskanaal, en met een aangename watertemperatuur van 22 graden zorgde het water voor wat verkoeling onder de deelnemers. Triathlon middag 2018 Er was dit jaar in totaal voor bijna 4500 Euro aan prijzengeld beschikbaar. Evert-ten-Napel-2018De prijzenpot werd symbolisch in de vorm van cheques door oud verslaggever Evert ten Napel uitgereikt aan de winnaars op het erepodium.

De publieke belangstelling was duidelijk wat minder dan tijdens de voorgaande edities. Misschien vanwege het te mooie weer, of vanwege de vele andere gelijktijdige evenementen, waaronder het NK Loopfietsen bij Fietscrossvereniging Rapid Wheels, waarbij er een herkansing  was voor de jonge Sven Schwieters die in 2017 helemaal onbedreigd, besloot om kort voor de finish om te draaien.NK Loopfietsen 2017

error: De inhoud van deze website is beschermd !!