‘Dag van de Fiets’ Veenpark Barger Compascuum goed bezocht

Afgelopen zondag 8 juli werd de ‘Dag van de Fiets’ in het Veenpark Barger Compascuum goed bezocht. De Böggelrieders uit Losser (Twenteland) waren als gastrieders uitgenodigd.

‘Dag van de Fiets’

Het was een prachtige, zonovergoten zondag, niet te warm en niet te koud. Alleen hiermee is het in het Veenpark al goed toeven, maar de Losser Böggelrieders uit het Twentse waren tijdens de ‘Dag van de Fiets’ als gastrieders in het Veenpark uitgenodigd. Deze groep zorgden met hun vreemdsoortige oude fietsen voor hilarische momenten. Ook waren er moderne loopfietsen om uit te proberen, waardoor ook de kapelaans van het Veenpark met het fietsvirus besmet werden. En om nu eens wat anders te gaan proberen dan hun standaard fiets…. Veenpark dag vd fiets 2018

traditionele loopfiets

Het vrolijke gezelschap van de Böggelrieders was in allerlei leeftijden vertegenwoordigd, en zorgden met hun capriolen ervoor dat de vele bezoekers van het Veenpark uitstekend vermaakt werden. Veenpark dag vd fiets 2018De Böggelrieders beschikken over diverse oude authentieke fietsen zoals o.a. de traditionele loopfiets en transportfiets. Ook de kinderfietsen uit de vroeger jaren ontbraken niet. En een herrie dat die oude fietsen maken… luchtbanden bestonden in vroegere tijden namelijk nog niet.

‘Veenominale’ dag

Naast dat er vele demonstraties werden gegeven door de vele vrijwilligers van het park en muziek van de accordeonisten, was er ook een life optreden van Rudolf Kuco, een éénmansband uit Emmer-Compascuum. Het Veenpark kan opnieuw terugkijken op een geslaagde ‘Veenominale’ dag. Veenpark dag vd fiets 2018 Veenpark dag vd fiets 2018Veenpark dag vd fiets 2018

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!