Jeugd en recreanten houden eer Emmer Bedrocks hoog

Tijdens het afgelopen weekend stond er een druk programma op de rit voor de honkballers van de Emmer Bedrocks met zowel uit- als thuiswedstrijden. De jeugd en de recreanten hielden de eer van de Bedrocks hoog.

Pupillen

Zaterdag 7 juli hebben de pupillen van de Bedrocks een uitwedstrijd tegen Blue Devils in Meppel gespeeld. Het was een prachtige honkbaldag met de zon hoog aan de hemel. In de eerste inning kwamen de Blue Devils op een 1-0 voorsprong en kwamen de Bedrocks niet tot scoren. In de tweede inning kwam de slagmachine van Bedrocks op stoom en werden er 5 punten genoteerd tegen 0 voor Blue Devils waarbij de tussenstand op 1-5 kwam. De derde inning bleven de Bedrocks gevaarlijk aan slag en werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 1-9.

Noemenswaardig waren de drie homeruns die achter elkaar geslagen werden door Jeffrey Koster, Vincent Ester en Pim Bekkering en de twee honkslag van Maikel Bonkestoter. In de 4e en laatste inning kwam Blue Devils nog een klein beetje terug met 4 punten waardoor de eindstand op 5-9. De beide werpers van Bedrocks hebben prima gegooid en wisten met samen 6 keer drieslag te gooien. Aan slag hebben de Bedrocks in totaal 12 honkslagen geslagen waarvan 5 direct van de werper van de tegenstander, oftewel zonder de zogenaamde coahtoss. Een mooie overwinning.

Aspiranten

Ook de aspiranten van de Emmer Bedrocks boekten zaterdag in Hardenberg een mooie overwinning. De Cubs werden in een spannende wedstrijd verslagen met een mooie 3-5 en redden mede met deze overwinning dit weekend een beetje de eer van de Bedrocks.

Recreanten

Het Emmer softbal recreantenteam speelde woensdagavond in Winschoten tegen W.H.S.C. In het thuisduel wat een paar weken eerder in Emmen plaats vond, werden de Bedrocks flink afgedroogd. Desondanks vertrokken de Bedrockers met goede moed naar de Molenstad die ook de bijnamen Roos van de regio en Sodom kent.

Wellicht was het door de wedstrijddruk dat de rotonde op de N391 bij Ter Apel aan de verkeerde zijde werd genomen, maar beide chauffeurs hielden het op onduidelijke bewegwijzering. Ondanks de krappe bezetting namen de Emmenaren door uitstekend slagwerk en veldspel flink revanche en reden na afloop genietend van prachtige avondhemel met een 7-23 winst op zak naar Drenthe.Bedrocks, Recreanten

Heren 2

Met vol goede moed begonnen de ‘reserve’ heren aan de honkbalwedstrijd tegen Caps in Hoogeveen. De wedstrijd ging in eerste instantie gelijk op. Goed slagwerk van de Emmenaren leverde een mooie voorsprong op tot 3-5 in de vierde inning. Bedrocks, Yorben-RooiVooral Yorben Rooy viel aan slag positief op. De op de honken razendsnelle Rooy sloeg de bal ver in het linksfield en was het tweede honk al op voordat de veldspeler van Caps de bal überhaupt had.

Een inschattingsfout van coach Erik Eilering die Yorben toch doorstuurde naar het derde honk want de aangooi was uiteindelijk harder en zuiverder dan verwacht waardoor Emmen deze driehonkslag niet kon noteren. Op de honken had Bedrocks zich drie keer dom laten verrassen door een pick-off op het eerste honk waardoor de honklopers iedere keer in een rundown sneuvelden. In de vijfde inning moest Caps wat terug doen, en dat deed het ook want na wat slordigheden bij Bedrocks werd het plots 6-5.

Met nog een inning te gaan was Bedrocks aan de beurt om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kwam voor een onaangename verrassing. De onervaren scheids zag niet dat een speler van Bedrocks al veilig op het tweede honk stond toen hij werd getikt en gaf hem uit. De Emmenaren geloofden wel dat de scheids hier geen thuisfluiter was maar rekenen het de spelers van de Caps zwaar aan dat ze overduidelijke misser in de schoenen van de scheids schuiven. De verhitte Bedrocks kon helaas in de laatste inning niet meer langszij komen.

Heren  1

Zondag kregen de heren van de Bedrocks de mannen van Almere op bezoek. Aangezien Almere zich bovenin de ranglijst bevindt en de mannen uit Emmen jammer genoeg onderin staan, beloofde het een pittige middag te worden. Hoewel de sfeer er goed in zat door de opzwepende muziek tijdens de warming-up, bleken de mannen uit Almere, zoals verwacht, sterker te zijn. Door ervaring en honkbalwijsheid konden ze inning voor inning steeds verder uitlopen. Aan Emmer zijde werd hier en daar een foutje gemaakt, daar waar Almere solide stond. Enig wapenfeit van formaat aan Emmer zijde was de 3-honkslag van Arjan Koreman. Bedrocks, Max-KampDe honkslagen van Julian Zoeteman en Max Kamp konden de stand helaas niet meer beïnvloeden. Uiteindelijk gingen de heren van Almere weer huiswaarts met een 1-19 overwinning.

Programma Meerdijk

Zaterdag 14 juli: 11.00 The Blokes Veendam, 14.30 Junioren Drachten Diamonds
Zondag 15 juli: 11.00 Heren 2 – Blue Hawks Zwolle, 14.30 Heren 1 – Robur 58 Apeldoorn

(Foto’s Bert Springer)