Teleurstellend weekend voor Emmer honkballers Bedrocks

De Emmer honkballers Bedrocks beleefden teleurstellende verliezen het afgelopen weekend. Heren 1 leden evenals de aspiranten thuis verlies, en heren 2 gingen in Zwolle, ondanks goed spel, in de slotfase onderuit.

Heren 1

Zondagmiddag ontving Bedrocks heren 1 de Red Caps op de Meerdijk. Het team uit Leusden speelde in 2016 nog topklasse junioren en manifesteerde zich afgelopen seizoen al in de 2e klasse heren landelijk.

Nieuwkomer in die klasse, Bedrocks startend met Kevin Vording op de heuvel, begon die weliswaar  met een vrije loop toe te staan door een Red Caps slagman te raken, maar zette de volgende twee met 3 slag aan de kant. De 3e nul kwam tot stand door een aangooi van de korte stop naar het 1e honk. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Bedrocks niet tot scoren. In de 2e inning wisten de Red Caps met slechts 1 honkslag toch drie runs te maken door veldfouten aan Bedrocks kant.

Bedrocks kon 1 run produceren, 1-3. Tot zover nog niet zoveel aan de hand, echter in inning 3 en 4 maakten de Caps elke keer 2 runs en de Emmer slagkracht bleek nihil door de sterke werpers van de Caps. In de 5e inning maakten de Caps met 5 honkslagen maar liefst 8 punten. Bedrocks miste scherpte en slagkracht en men liet veel mannen op de honken achter. Red Caps haalde 18 punten uit 13 honkslagen en Bedrocks slechts 1 punt uit 7 honkslagen, beste slagman was Marijn Krol. Een teleurstellend en dramatisch verlies voor de Emmer honkballers.

Aspiranten

De Bedrocks aspiranten ontvingen zaterdag The Pioneers uit Assen, koploper in de competitie. In de eerste inning wisten Emmer honkballers de score nog gelijk te houden door een mooie headfirst over de thuisplaat van Dari├źn Vinke.(1-1) De thuisploeg had grote moeite met de sterk gooiende pitchers van de Pioneers en kwamen verder niet meer aan scoren toe, terwijl de Asser aspiranten door gingen met scoren. In de voorlaatste inning kreeg catcher Lukas van den Hoek tijdens zijn slagbeurt de bal in de slagbeweging de bal vol op zijn hand waarbij zijn botvlies beschadigd raakte. Bij Bedrocks ontbrak het aan slagkracht en zo werd de wedstrijd mede door een aantal veldfouten met 1-9 verloren.

Heren 2

De Heren 2 speelden zondag in Zwolle tegen Blue Hawks en begonnen sterk aan slag met in de eerste inning 2, punten maar in de gelijkmakende slagbeurt deden de Hawks het zelfde, 2-2. Startend pitcher Melvin Brandjes begon wat moeizaam op de heuvel maar wist zich snel te herstellen in een gelijk opgaande strijd waarbij door linksvelder Harrie van Vondel enkele prachtige vangballen werden gemaakt. In de aanval waren er fraaie honkslagen door onder andere, Scotty van den Berg, Daan van der Wal en Yorben Rooi. Ondanks het goede spel van de Emmenaren gingen ze in de slotfase toch nog onderuit, 8-11.

Foto: Bert Springer