Zussen Sterre en Luna Jonkers gehuldigd

De zussen Sterre en Luna Jonkers, twee sportieve schaatssters uit Emmen, zijn afgelopen maandag gehuldigd door Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen. Op de foto: Sterre (L) en Luna (R) met van der Weide.

zussen

Wethouder René van der Weide heeft maandag 28 mei 2018 de kampioenen Sterre (19) en Luna (18) Jonkers uit Emmen gehuldigd. De sportieve schaatssters zijn zussen. Ze hebben al veel prijzen in de wacht gesleept. Sterre is zelfs sportvrouw van de gemeente Emmen.

Sterre

De oudste van de twee doet aan langebaan schaatsen, en hiervoor traint ze veel, zo’n acht à tien keer per week. Dit doet ze naast een fulltime studie geneeskunde in Groningen. Bij de A-junioren is Sterre Jonkers in december 2017 in Heerenveen kampioen geworden op de 3 en 5 kilometer. Ze is tweemaal naar een wereldbeker voor de A-junioren geweest. In november in Inzell, waar ze met een hele mooie tijd de wereldbeker heeft gewonnen. In de voorgaande jaren is ze al vaker Nationaal Kampioen (NK) op de 3 km geweest en het seizoen hiervoor was ze op beide afstanden tweede.

Luna

Ook Luna Jonkers doet aan langebaan schaatsen. In maart is zij in haar leeftijdscategorie Nationaal Kampioen geworden. Een knappe prestatie. Extra bijzonder is dat Luna mei 2017 een ernstig wielerongeval heeft gehad met gedeeltelijk blijvende verlamming van de linker arm/schouder. Het schaatsen doet ze met één arm op de rug met een brace om. Naast de sport heeft ze dit jaar eindexamen VWO gedaan.

Net als haar zus Sterre, traint Luna veel en regelmatig en dat heeft resultaat. Ze stond meerdere keren bij de wintertriatlon als tweede en derde op het podium. Ook bij de Nationaal Kampioenschappen behaalde ze prijzen.