Fase 1 grote schoonmaak Molenbuurtvijver van start

De grote schoonmaak fase 1 van de Molenbuurtvijver, is inmiddels van start gegaan. Jan Gerfen van het EOP Klazienaveen kwam ook even langs en nam een kijkje.

De eerste fase van de grote opruim en schoonmaak actie is in volle gang. Het ziet er na enkele dagen al erg kaal uit na het verwijderen van de wildgroei bij het eerste vijvergedeelte, en zijn er intussen al heel wat wat vrachtauto’s met overtollig groen en boomstronken afgevoerd.Molenbuurt_Vijver

Gerfen, woordvoerder EOP verteld: “De eerste werkzaamheden zijn begonnen met het opschonen van de walkanten van het eerste vijver gedeelte.Molenbuurt_VijverHierna wordt ook de wildernis aan de zuidzijde nabij de woningen bij de grote vijver aangepakt, en het vlonder-bruggetje wordt wat opgeknapt. Of de vijver zelf uitgediept en opgeschoond wordt? “Dat denk ik niet” zegt Gerfen, “e.e.a. is eigenlijk wel dringend nodig, ik zal er nog eens naar verstaan bij de gemeente”. De noord-oever is een ander verhaal. Voordat deze aan de beurt is, moet er eerst een nieuwe procedure opgestart en zal er waarschijnlijk subsidie aangevraagd moeten worden.

voetpad verlegd

Het voetpad wordt verlegd, het ligt nu nog vlak langs de rand van de vijver en word een paar meter vanaf de oever opnieuw gelegd. Ook zal er geëgaliseerd moeten worden, want waar vroeger het kanaal was, is nu alweer behoorlijk ingezakt. Ook de tuinen rondom de woningen zelf worden opgeschoond en van nieuw groen voorzien.Molenbuurt_Vijver

afhaken

Het heeft vorig heel wat voeten in de aarde gekost om het opruimen en de schoonmaak actie van de gemeente en op eerste toezeggingen van Lefier van de grond te krijgen. Dit om de woonomgeving een flinke opfrisbeurt te gaan geven en de bewoners tegemoet te komen met een aantal wensen voor de leefbaarheid van hun woonwijk. De gemeente zette door, terwijl Lefier, dat in eerste instantie ook had toegezegd, om onbegrijpelijke redenen afhaakte. Maar het is gelukkig zover: het werd tijd dat het nodige onderhoudswerk wat al zoveel jaren niet meer uitgevoerd was, nu eindelijk eens gedaan te krijgen.

bewonersactiegroep

Een en ander werd vorig jaar in het werk gesteld door een bewonersactiegroep. Samen met Jan Gerfen van de EOP Klazienaveen gingen wij even langs bij een van de organisatoren, Bert Doldersum. Doldersum geeft aan, dat ondanks hun inspanningen en gedane toezeggingen door de gemeente, er geen direct contact meer is geweest over de voortgang van het project. En dat vindt de werkgroep niet zo leuk, een beetje meer contact en informatie over de voortgang was toch wel op zijn plaats geweest vindt hij.Molenbuurt_Vijver

Links nog juist in beeld, het nog op te knappen vlonder-bruggetje en op de achtergrond de twee nieuwe bankjes die vorig jaar in december door de werkgroep onder auspiciën met wethouder van der Weide geplaatst zijn.

Lees ook: http://www.klazienaveenlokaal.nl/2017/12/01/wethouder-van-der-weide-geeft-startsein-opknapbeurt-molenbuurtvijver/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!