‘Week van Zorg en Welzijn’ ook bij Treant Zorggroep

‘Week van Zorg en Welzijn’ ook bij de Treant Zorggroep van 12 tot en met 17 maart. Bent u nieuwsgierig en wilt u een kijkje nemen achter de schermen?

kijkje nemen achter de schermen

Tijdens de ‘Week van Zorg en Welzijn’ bij de Treant Zorggroep kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis of een woonwijkcentrum in de buurt.  Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen opent zaterdag 17 maart de deuren voor bezoekers.

Ook bent u tijdens deze week van harte welkom bij open dagen en activiteiten op de diverse Treant-locaties voor wonen en zorg in Coevorden, Emmen en Odoorn. Er zijn rondleidingen, u kunt appartementen bekijken en er is volop informatie over wonen en werken in het woonwijkcentrum. Aanmelden is niet nodig.

Open dag in ziekenhuislocatie Scheper

Tijdens de open dag op zaterdag 17 maart in het Scheper in Emmen, een van de drie ziekenhuislocaties van Treant, is er van alles te zien en te doen. U kunt een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen, langs diverse afdelingen en specialismen. Deze route gaat onder meer langs de polikliniek bloedafname, Intensive Care, Oogheelkunde, de scopiekamer en de nieuwe apotheek.

En kijkje in een nagebootste operatiekamer, de ambulance, het laboratorium en het dialysecentrum. Ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten: zij kunnen via de kinderroute onder meer op de foto als dokter of verpleegkundige en leren hoe je bloedprikt. Ook samenwerkingspartners van Treant zijn aanwezig: Centrale Huisartsendienst Drenthe en Koninklijke Visio. Bezoekers kunnen zich tevens laten informeren over het nieuw te ontwikkelen digitaal patiëntenportaal en over werken en leren bij Treant. Tijdens de open dag gaat de raad van bestuur van Treant Zorggroep graag met u in gesprek over ziekenhuiszorg in de regio.

Ook is er in het Scheper deze dag een Meet & Greet tussen onder meer verpleegkundigen en coassistenten van Treant en ruim honderd havo- en vwo-leerlingen van middelbare scholen in de regio. Zij volgen deze dag workshops van verschillende specialismen en afdelingen bij Treant. Zo kunnen zij kennismaken met het werken in het ziekenhuis. Oftewel ‘Maak kennis met kunde’, het thema van de landelijke ‘Week van Zorg en Welzijn’. (Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Parkeren op het parkeerterrein bij het Scheper is gratis.)

Datum en tijd: zaterdag 17 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Boermarkeweg 60 in Emmen

Open dag in Holtingerhof

Op woensdag 14 maart bent u harte welkom bij de open dag van Holtingerhof in Emmen, een van de woonwijkcentra van Treant. Er zijn rondleidingen en u kunt de appartementen bezichtigen. Het duo Max & Maxime zorgt voor de muzikale omlijsting. Kinderen kunnen zich laten schminken. Ook andere standhouders zijn aanwezig, zoals de Zonnebloem, Infopunt, Repair Café en Mantelzorgsteunpunt. Ook is er allerlei lekkers te verkrijgen.

Datum en tijd: woensdag 14 maart, 14.00 – 19.00 uur
Adres: Holtingerbrink 62 in Emmen

Beweegochtend in woonwijkcentrum De Paasbergen

In De Paasbergen in Odoorn, een van de woonwijkcentra van Treant, bent u op woensdagochtend 14 maart van harte welkom bij de beweegochtend. Er is aandacht voor alle beweegactiviteiten in De Paasbergen, met medewerking van de behandelaars. Ook kan men meedoen met rollatorpimp.

Datum en tijd: woensdag 14 maart, 9.45 – 12.00 uur
Adres: Paasbergen 1 in Odoorn

Ook in de rest van de Week van Zorg en Welzijn zijn er in De Paasbergen diverse activiteiten. Zo zijn er dinsdagochtend 13 maart van 10.00 tot 12.00 uur allerlei activiteiten die in het teken staan van kermis. Op donderdagmorgen worden bewoners verwend tijdens een heuse verwenochtend, waarbij natuurlijk ook livemuziek is. Op vrijdag 16 maart, tijdens Nationale Pannenkoekendag, zijn er voor alle bewoners heerlijke pannenkoeken.

Open dag in woonwijkcentrum Valkenhof

Op zaterdag 17 maart bent u van harte welkom tijdens een open dag in Valkenhof in Emmen, een van de woonwijkcentra van Treant. U kunt de locatie en appartementen bekijken en er is informatie over wonen in het woonwijkcentrum.

Datum en tijd: zaterdag 17 maart, 10.00 – 15.00 uur
Adres: Boomvalk 80 in Emmen

Open dag in woonwijkcentrum Zuidermarke

Op zaterdag 17 maart bent u van harte welkom bij de open dag van woonwijkcentrum Zuidermarke in Emmen, een van de woonwijkcentra van Treant. Er zijn rondleidingen, ook in de appartementen, en medewerkers geven informatie over werken bij Zuidermarke, vrijwilligerswerk én het wonen in het woonwijkcentrum. Ook kunt u onder meer de braintrainer en het fietslabyrint bekijken.

Datum en tijd: zaterdag 17 maart, 10.00 – 14.30 uur
Adres: Wilhelminastraat 8 in Emmen

Open dag in woonwijkcentrum Holdert

Op zaterdag 17 maart zijn er in Holdert in Emmen, een van de woonwijkcentra van Treant, van 10.00 tot 15.00 uur rondleidingen, informatie over zorg en wonen in Holdert en voorlichting over stages en welzijnswerk en er is een gezondheidsmarkt.

Datum en tijd: zaterdag 17 maart, 10.00 – 15.00 uur
Adres: Hondsrugweg 101 in Emmen

Open dag in De Schutse

Op zaterdag 17 maart bent u van harte welkom bij het open huis van De Schutse in Coevorden, een van woonwijkcentra van Treant. U kunt een appartement bezichtigen, waarbij onze klantrelatiebeheerder u graag te woord staat. Ook zijn er rondleidingen door De Schutse.

Datum en tijd: zaterdag 17 maart, 10.00 – 13.00 uur
Adres: Schutselaan 26, Coevorden

Ook op de andere dagen van de Week van Zorg en Welzijn zijn er diverse activiteiten in De Schutse. Zo is er woensdag 14 maart van 15.00 tot 16.30 uur een optreden van shantykoor de Sjompie Singers. Op vrijdag 16 maart, op Nationale Pannenkoekendag bakken leerlingen van basisschool De Panterij pannenkoeken voor de bewoners.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!