Schaatspret op ijsbaan Barger-Oosterveen ondanks ijskoude Noord-Oosten wind

Ondanks een ijskoude Noord-Oosten wind is er toch veel schaatspret op de ijsbaan van ijsvereniging Barger-Oosterveen op het recreatiepark Weidewaard. Het is vandaag de laatste februaridag in 2018.

Met minimum temperaturen van 10 tot 12 graden in de nacht, bleef het ook in de ochtend tot circa 9.00 uur de temperatuur schommelen tussen de min 10 en en min 8 graden Celcius. Het ijs ziet er prachtig uit, dankzij de weinige neerslag en goede ijsmeesters.

De Weidewaard

Het is dan ook geen wonder dat velen de gang maakten naar het recreatieterrein De Weidewaard. Vanaf 10.00 uur woensdagmorgen was de ijsbaan, op het noordelijke gelegen gedeelte na, geopend. Daar was de ijslaag nog niet voldoende aangewassen, en was afgezet met pylonen. Tot s’avonds 21.00 uur is de ijsbaan van Barger-Oosterveen geopend, zolang er goed ijs is… Kijk voor actuele informatie even op hun Facebookpagina.

stoel

Jong en oud was er te vinden, en wat opviel: om de schaatstechniek onder de knie te krijgen word nog steeds massaal een stoel ingezet. Zo hebben wij het vroeger ook geleerd. Echter toen kon er nog op de kanalen geschaatst worden ,van dorp naar dorp. Dat is helaas verleden tijd. Hieronder een foto-impressie van 28 februari 2018.  Ijsvereniging Barger-Oosterveen 2018