Oude Dierentuin krijgt opknapbeurt

Medio februari begint de gemeente Emmen met een aantal werkzaamheden in de oude dierentuin. Ook de entree aan de Minister-Kanstraat wordt opgeknapt.

overzichtelijker en veiliger

Verder wordt er gestart met een beperkte sloopronde. De sloper verwijdert de leegstaande kiosk ‘Nimmerzat’ bij het voormalige paviljoen-restaurant en de dichte speelboom bij de grote speeltuin. Het gebied wordt daardoor overzichtelijker en veiliger. Ook zijn er werkzaamheden in de vliegkooi.

aanleg snel-fietspad

In december 2017 heeft de gemeenteraad de ontwerpvisie voor het openbaar gebied van het park vastgesteld. Daarin staat beschreven hoe het nieuwe stadspark er straks uit ziet. Er komt straks bijvoorbeeld een snel-fietspad tussen de Sterrenkamp en het station. Bij de aanleg van dit fietspad staan enkele panden in de weg, waaronder de servicegebouwen (nabij de ingang langs het spoor vanaf de Minister Kanstraat) en de vliegkooi. Deze panden worden dit najaar gesloopt. Ter voorbereiding op deze sloopwerkzaamheden verwijdert een aannemer medio februari het grootste deel van de beplanting in de vliegkooi. Een aantal bomen in de kooi blijft wel staan.

Verfraaiing entree Minister Kanstraat

De entree aan de Minister Kanstraat werd in de tijd van het Noorderdierenpark gebruikt als servicestraat. Er zijn bijvoorbeeld verlaagde vlakken waar containers stonden. Dit past niet meer bij de uitstraling van het park. Een aannemer past de entree binnenkort aan. Hij hoogt de verlaagde vlakken op, zorgt voor meer groen langs de randen en verwijdert het eerste hek direct aan de Minister Kanstraat. Het tweede hek blijft staan. De verwachting is dat de werkzaamheden dit voorjaar zijn afgerond.

Over het park

De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het park al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur.

(Foto: archief KlazienaveenLokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!