Nieuw parcours halve marathon Drenthe Loopfestijn

De organisatie van het Drenthe Loopfestijn komt met een nieuw parcours voor de halve marathon. Niet meer de traditionele twee rondes, maar één grote ronde van 21,1 kilometer.

Noord Nederlands Kampioenschap

Het nieuwe parcours voert de deelnemers onder andere naar Klazienaveen-Noord, Nieuw-Dordrecht, langs het prachtige Koning Willem Alexander Kanaal en daarmee dwars door het Unesco erkende Geopark de Hondsrug. De start en finish blijven in het centrum van Klazienaveen. De halve marathon is podium van het Noord Nederlands Kampioenschap. Naast het Noord Nederlands Kampioenschap op de halve marathon organiseert het Drenthe Loopfestijn ook een Drents Kampioenschap, namelijk op de 10 kilometer.

Informatie lopers

De wedstrijden worden gelopen op zaterdagavond 26 mei. Om 19.00 uur knalt het startschot voor deelnemers op de halve marathon, waarna de andere afstanden zullen volgen. Voor meer informatie kunnen lopers terecht op www.drentheloopfestijn.nl.

De Nacht van Klazienaveen

Zaterdag 26 mei beloofd een gezellige dag te worden in Klazienaveen. Al om 7.30 uur zullen de eerste deelnemers van het Drenthe Wandelfestijn vertrekken. Jellema’s BBQ Contest was vorig jaar een groot succes en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Naast de officiële culinaire BBQ wedstrijd wordt er ook gestreden om de titel ‘BBQ Koning van Klazienaveen’. De dag wordt afgesloten met een feest, De Nacht van Klazienaveen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!