Tentoonstelling Paradepaardjes Industrieel Erfgoed in Emmen

Vanaf 3 maart 2018 is er de tentoonstelling ‘Paradepaardjes Industrieel Erfgoed in Emmen’. De tentoonstelling is te bewonderen in Museum Collectie Brands.

Emmen heeft zich al snel na de Tweede Wereldoorlog ingespannen om een ware industriestad te worden en wist vervolgens ook daadwerkelijk de grootste industriestad van het Noorden te worden. Met de tentoonstelling ‘Paradepaardjes van Industrieel Erfgoed in Emmen’ wordt hieraan op een overzichtelijke wijze aandacht aan geschonken.

Nederlandse Industrie voor Radio Apparatuur (NIRA)

De tentoonstelling toont een aantal in Emmen ontworpen producten die wereldwijd succesvol zijn geworden. En met de daarbij horende verhalen uit de periode 1945 – 2010 een leuk stukje historie. De tentoonstelling begint met de Nederlandse Industrie voor Radio Apparatuur oftewel de NIRA en er wordt geëindigd met het Zweedse Ericsson waarin de NIRA uiteindelijk opging. Variërend van de allereerste pieper (1955) tot de moderne Bluetooth (1994), een techniek wat nu in 2018 nog steeds en veel toegepast wordt in allerlei apparaten.Marloes-de-Vries-drenthe-museum

openingstijden

De tentoonstelling is vanaf 3 maart tot en met 31 december 2018 te bezoeken. Het museum is van dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is het museum van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Tijdens de feestdagen hanteren wij afwijkende openingstijden, hiervoor verwijzen wij u naar onze website: www.collectie-brands.nl

Wat:   tentoonstelling ‘Paradepaardjes Industrieel Erfgoed in Emmen’
Wanneer: vanaf 3 maart t/m 31 december 2018
Waar: Museum Collectie Brands,  Herenstreek 11, 7885 AT
Nieuw-Dordrecht
Kosten: het normale entreetarief is van toepassing