Akka’s Ganzenparadijs nieuwe beheerder stadsboerderij voormalige dierenpark

Akka’s Ganzenparadijs is de nieuwe beheerder van de stadsboerderij in het voormalige Noorder Dierenpark Emmen.

Gemeente Emmen heeft een nieuwe beheerder gevonden voor de stadsboerderij in het Mensenpark. Stichting Akka’s Ganzenparadijs uit Dalen neemt per direct het beheer over van Zorggroep De Hooimijt. De meeste dieren worden overgenomen en blijven dus in het park.

Wethouder Jisse Otter is blij dat de stadsboerderij in het centrum van Emmen behouden blijft: “Bij Emmenaren heeft de boerderij een speciaal plekje in het hart. Wekelijks komen er veel bezoekers. Deze functie mag in het park niet ontbreken. We werken al op verschillende vlakken samen met Akka’s Ganzenparadijs en hebben er alle vertrouwen in dat de stadsboerderij bij Akka in goede handen is.”

vooral oudere dieren opvangen

Voorzitter Chögyal Trizin van Akka’s Ganzenparadijs heeft zin in de nieuwe uitdaging: “In de stadsboerderij willen we vooral oudere dieren opvangen. Bezoekers krijgen voorlichting over verzorging en opvang van de dieren. Veel mensen beginnen aan dieren voordat ze zichzelf voldoende hebben geïnformeerd. Daardoor leidt de aanschaf van een dier vaak tot een teleurstelling. Wij willen met voorlichting laten zien wat de gevolgen daarvan zijn én mensen bewuster maken van de verantwoordelijkheden. En verder wordt de stadsboerderij een gezellige ontmoetingsplek voor dierenliefhebbers! Wij zijn elke dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers.”

De Hooimijt

Akka’s Ganzenparadijs neemt het beheer van de stadsboerderij over van Zorggroep De Hooimijt. Na het vertrek van de dierentuin uit het park stond de kinderboerderij enige tijd leeg. In maart 2017 begon stichting De Hooimijt een stadsboerderij als dagopvang voor mensen met geheugenproblemen. Eind 2017 heeft de Hooimijt besloten te stoppen met haar activiteiten in de stadsboerderij omdat de exploitatie ervan moeilijker was dan gedacht.

creatief park

De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het park al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur.

Lees ook:

Hooimijt stopt met kinderboerderij in oude dierentuin Emmen