De ‘Blauwe Supermaan’ in Klazienaveen

Wellicht hebt u, zoals velen onder ons, gisteravond ook regelmatig een blik naar buiten geworpen op zoek naar de ‘blauwe supermaan’. Zo tegen tienen werd het helemaal helder, en zie, een blauwe maan stond aan de hemel.

‘blauwe supermaan’

Op veel plaatsen in Nederland was vannacht een ‘blauwe supermaan’ te zien: een maan die relatief dicht bij de aarde staat en daarom wat groter lijkt te zijn.  Hebt u de blauwe supermaan niet gezien? Niet getreurd!

Echt blauw was de maan namelijk niet, maar omdat het de tweede volle maan in een maand tijd is, wordt deze blauw genoemd. De blauwe maan zoals we hierboven laten zien, is gemaakt met behulp van een filter. En zo is de supermaan wel blauw. Wat er in Klazienaveen wel te zien was van de supermaan, zijn de twee foto’s hieronder.

De eerste zoals iedereen het gisteravond kon zien, helder met een licht-rose tint, en eronder exact dezelfde foto, maar nu met een extra hoog contrast. Maan_normaal 31-01-2018Maan_rood 31-01-2018

error: De inhoud van deze website is beschermd !!