Competitiejaar 2018 op landelijk niveau voor herenhonkbalteam Bedrocks

Het competitiejaar 2018 zal voor het eerste herenhonkbalteam Bedrocks op landelijk niveau zijn. Dit mede dankzij gedane investeringen in de jeugdspelers tijdens de afgelopen jaren.

ervaring

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Honk- en Softbalvereniging Bedrocks in Emmen maakte voorzitter Wim Boonstra zondag bekend, dat het eerste honkbalteam op een landelijk niveau gaat spelen. Na een aantal jaren investeren in jeugdspelers gaat de Bedrocks de competitie 2018 in met twee herenteams, waarbij jong talent uit het eerste juniorenteam wordt gecombineerd met ervaring uit het herenteam.

Kampioen

Het juniorenteam is vorig jaar kampioen in de landelijke 2e klasse junioren geworden. Daardoor is het mogelijk om dit jaar in de 2e klasse senioren uit te komen. Dit is een uitdaging die met vertrouwen tegemoet wordt gezien. Het tweede herenteam speelt 3e klasse. Het hebben van twee herenteams biedt meer mogelijkheden om spelers uit de regio op een passend wedstrijdniveau te laten spelen.

Nieuwe trainer

Het nieuw te formeren 1e team zal worden getraind en gecoacht door Gerhard van der Hoek met ondersteuning van Marco Mast . De 45 jarige van den Hoek heeft veel ervaring in het honkbal en speelde onder meer bij Robur Apeldoorn, Tex Town Tigers Enschede en Holy Vlaardingen. Van den Hoek, wiens beide zonen ook bij de Bedrocks jeugd spelen, ziet het als een mooie uitdaging om met het nieuwe honkbalteam goed te presteren in de landelijke 2e klasse.

Ruimte voor meer spelers

Hoewel er voldoende spelers zijn om de competitie in te gaan mag de basis nog wel iets breder worden. De vereniging staat daarom open voor versterking van de herenteams en hoopt talent uit de omgeving aan te trekken met deze promotie.

Trainingen

De Emmer heren trainen tot en met februari elke zondag in sporthal Emmerhout. Voor meer info: www.bedrocks.nl

((Foto Bert Springer): Gerhard van den Hoek)