Koffielezing ‘The Next Call’ Hendrik Werkman in Museum Brands

2018 is het jaar dat kunstenaarsgroep De Ploeg 100 jaar bestaat, dus een mooie aanleiding voor een lezing over één van de bekendste leden van kunstenaarsgroep: Hendrik Werkman.

kunstenaarsgroep De Ploeg

Hendrik Werkman was een actief lid van kunstenaarsgroep De Ploeg en staat vooral bekend om zijn drukwerk. In het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw zag hij wat er op internationaal niveau allemaal gebeurde in de kunstwereld; verschillende avant-garde stromingen zoals de Stijl en het Dadaïsme kwamen op.

‘The Next Call’

Door deze ontwikkelingen besloot Werkman om zelf een internationaal kunsttijdschrift te ontwerpen die hij ‘The Next Call’ noemde. In de koffielezing wordt verteld over Werkman, de inspiratie achter het kunsttijdschriften natuurlijk het kunsttijdschrift zelf. Maar natuurlijk ook hoe Jans Brands de grondlegger van Museum Collectie Brands, aan één van de bijzondere exemplaren van ‘The Next Call’ kwam.

Alexandra Berends

De lezing in Museum Collectie Brands wordt gegeven door Alexandra Berends (21) uit Nieuw-Dordrecht, studente Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is Berends bezig met het laatste jaar van haar opleiding met als afstudeerrichting Stedenbouw- en Architectuurgeschiedenis.

opgeven

U kunt zich opgeven voor deze koffielezing tijdens openingstijden van Museum Collectie Brands via telefoonnummer 0591-393400. Maar u kunt zich ook aanmelden via E-mail: activiteitmcb@gmail.com. De entreeprijs bedraagt €5,- per persoon. U kunt op de dag zelf bij de receptie betalen.

Wat: Koffielezing ‘The Next Call’ Hendrik Werkman door Alexandra Berends
Wanneer: Zondag 21 januari, aanvang 11.00 uur
Waar:
Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
Tel. 0591-393400
Website: http://www.collectie-brands.nl/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!