Ruim niet ontploft vuurwerkafval zo snel mogelijk op

Een goed begin van het nieuwe jaar is ook om zo snel mogelijk na de jaarwisseling het niet ontplofte vuurwerkafval wat achtergebleven is, zo snel mogelijk op te ruimen.

Risico

Niet ontploft vuurwerk wat er nog “heel” uitziet, heeft voor kinderen een bijzonder sterke aantrekkingskracht. Zij gaan meestal actief op zoek naar vuurwerk dat nog niet is afgegaan en proberen het alsnog af te steken, ook al zeggen ze tegen hun ouders dat ze het niet zullen doen…. Het niet ontplofte vuurwerk is een zeer risicovolle bezigheid, omdat het “oude straatvuurwerk” meteen kan afgaan bij een poging om het aan te steken.

Opruimen

Pak dus de bezem en een schep, neem de vuilniszak of container mee, gebruik eventueel werkhandschoenen en ruim het vuurwerkafval op. Das wel zo veilig en het is gelijk ook weer schoon en opgeruimd waardoor het straatbeeld er ook weer goed uitziet. Als het droog is tijdens de jaarwisseling, ik kan het mij niet voorstellen, maar toch, maak het vuurwerkafval dan nat voordat je het opruimt. Op deze wijze kan het “oude straatvuurwerk” veilig opgeruimd worden.

restafvalcontainer

De volle zakken met afval kun je weggooien in de restafvalcontainer. Het  “oude straatvuurwerk”  geeft, als het lang op straat blijft liggen, niet alleen een slordig aangezicht van de straat, maar het is ook nog eens schadelijk voor de vegetatie en dieren. Ruim het vuurwerkafval dus op en zorg hiermee voor een schone en veilige buurt.

Wij wensen u een fijne en veilige jaarwisseling!