In 2018 zelf kiezen modem internetprovider

Vanaf halverwege 2018 mogen klanten van internetproviders zelf een modem of router uitkiezen. Het ministerie van EZ komt dan met een nieuwe regelgeving.

halverwege 2018

Wie een internetabonnement afsluit bij een provider, krijgt een speciale router/modem opgestuurd om het internetsignaal in huis te verspreiden. De provider, zoals KPN/Telfort, T-Mobile, XS4ALL of Vodafone/Ziggo, bepaalt welk apparaat klanten krijgen. Vanaf halverwege 2018 verandert dit vanwege een nieuwe regelgeving vanuit het Ministerie van Economische Zaken.

Privénetwerk

Staatssecretaris Mona Keijzer zegt: ‘Modems en routers zijn onderdeel van iemands privénetwerk thuis. Iemand mag daarbij zelf kiezen welke apparaten hij aansluit, net als bij de aankoop van een mobieltje of telefoon.’

Zelf kiezen

Providers moeten (nieuwe) klanten vanaf halverwege 2018 keuzes bieden. Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk. Bijvoorbeeld of een provider meerdere apparaten moet aanbieden. Of dat iemand alleen kan kiezen tussen een apparaat accepteren of er zelf eentje kopen naar eigen inzicht. In elk geval is het niet meer verplicht de modem of router van de provider aan te nemen.

(Bron: seniorweb)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!