Nieuwe ventilatoren voor De Dillehof Klazienaveen

Het is inmiddels alweer een aantal jaren terug dat er groot onderhoud nodig was aan de ventilatoren op het dak van De Dillehof in Klazienaveen. Het was de afgelopen periode duidelijk te horen dat het eraan zat te komen.

buiten

Deze week voerde Strukton Noord-Oost het nodige groot onderhoud uit aan de ventilatoren van het luchtreinigingssysteem.  Vanwege de grootte en het aantal decibels wat deze ventilatoren produceren worden deze meestal buiten op het dak van een utiliteitsgebouwen geplaatst. De vele draaiuren en de wisselende weersomstandigheden is dermate belastend voor het materiaal, dat er regelmatig onderhoud aan gepleegd dient te worden.Strukton_Dillehof

Mammoetkraan

Twee van deze grote ventilatoren waren aan vervanging toe en werden met een mammoet- (hijs-)kraan van Wagenborg NEDLift van het dak geheven. Echter eerst nadat de nieuwe ventilatoren al omhoog gehesen en geplaatst waren. Hierbij wordt er steeds meer gelet op de veiligheid met het hijsen. De extra brede stempelplaten onder de steunen van de mammoetkraan zorgen voor een beperkt risico voor het inzakken van het straatwerk. Strukton_Dillehof Het aansluiten van de nieuwe ventilatoren kon vrijwel direct door de twee medewerkers van Strukton Noord-Oost uitgevoerd worden nadat de hijskraan weer op weg ging naar de volgende klus. Strukton_Dillehof

herrie

Voor de bewoners van De Dillehof en omwonenden is het vervangen van de twee ventilatoren een ware verademing. De afgelopen periode produceerden de twee oude ventilatoren al redelijk veel herrie. Dat probleem is nu dan weer voor een geruime tijd verholpen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!