Braakliggend Abeln-terrein in beeld voor nieuwe sporthal

De inwoners van Emmer Compascuum kiezen voor het realiseren van een nieuwe sporthal voor het braakliggende Abeln-terrein in het centrum.

Als het aan de inwoners van Emmer Compascuum ligt, krijgt het dorp een nieuwe sporthal op de plek van het momenteel braakliggende Abeln-terrein in het centrum. Dit bleek woensdag tijdens een door de gemeente Emmen georganiseerde informatiebijeenkomst. De uit de jaren zeventig daterende sporthal De Klabbe is een van de oudste sporthallen in de gemeente Emmen en mede daarom dringend aan vervanging toe.

Brede school

De dorpelingen konden kiezen tussen een sporthal in combinatie met een brede school multifunctioneel centrum De Deele of nieuwbouw op het Abeln-terrein. Volgens de gemeente kreeg de tweede variant de meeste steun.
De nieuwe sporthal in Emmer Compascuum wordt de centrumkant afgeschermd door woningen en winkels. De extra winkelruimte kan het centrum van het dorp volgens de gemeente Emmen een nieuwe impuls geven.

Begin volgend jaar besluit

B&W van Emmen gaat begin volgend jaar een besluit nemen over de nieuwe locatie van sporthal De Klabbe en volgt daarbij  vrijwel zeker de keuze van de inwoners. Als de sporthal daadwerkelijk op de locatie Abeln in Emmer-Compascuum komt kunnen de eerste sporters er waarschijnlijk al in 2020 van gebruik maken.