Opening glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’

Op zaterdag 2 december a.s. is om 12.30 uur de opening van het glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’.

Energie besparen kan iedereen. Inwoners en bezoekers van de gemeente Emmen kunnen dit zelf ervaren. Op 2 en 16 december staat daarom het glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’ bij de Grote Kerk, Schoolstraat 5 Emmen.

leuke activiteiten

Zaterdag 2 december van 11.00 tot 17.00 uur staat in het teken van Sinterklaas met leuke activiteiten, zoals een interactieve energie-dansvloer. Daarnaast kunnen inwoners in het energiehuis terecht voor gratis energieadvies.

Bewegen voor energie

Om 12.30 uur openen Sinterklaas, wethouder René van der Weide en de pieten de dansvloer. Door op deze dansvloer te bewegen wekt men energie op waarmee een camera wordt geactiveerd, die foto’s maakt om mee te nemen en online te delen.

Energieadviseur

Een energieadviseur van Zuinig Wonen geeft in het glazen energiehuis advies over bijvoorbeeld subsidies, mogelijkheden voor het opwekken van energie en energiebesparende maatregelen. Wethouder René van der Weide: “We werken aan een omslag naar duurzame energie. Hiervoor hebben we elkaar nodig, inwoners, ondernemers en onderwijs. Landelijk onderzoek wijst uit dat ongeveer 3% van de samenleving iets heeft met energie en duurzaamheid. Door mensen op een leuke manier te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn, willen we dit percentage in de gemeente verhogen.”
emmen geeft energie
De website www.emmengeeftenergie.nl staat sinds vorige week online. Er gebeurt in Emmen veel op het gebied van energie. De website biedt een podium aan projecten die spelen in de samenleving. Naast het laatste nieuws, projecten van inwoners en bedrijven en meer informatie over regelingen kunnen bezoekers er terecht voor informatie over mogelijke maatregelen.Grote-Kerk-Emmen_nacht‘Emmen geeft energie’ is een initiatief van de gemeente Emmen en is gericht op duurzame energie en energiebesparing in de gemeente. De gemeente gaat hier graag samen met inwoners, bedrijven en scholen mee aan de slag.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!