Nijland Verkeersscholen start met omscholing bijstandsgerechtigden tot vrachtwagen en/of buschauffeur

Nijland Verkeersscholen in Nieuw Dordrecht zijn vrijdagmorgen gestart met een omscholingstraject voor bijstandsgerechtigden tot vrachtwagen en/of buschauffeur.

omscholen

Op vrijdagochtend 24 november werd het startsein gegeven door wethouder Bouke Arends. Nijland Rijscholen, Bouke ArendsDe wethouder wenste de achttien deelnemers erg veel succes met het behalen van hun doel: zich laten omscholen via een opleidingstraject tot vrachtwagen en/of buschauffeur bij Verkeersschool Nijland. Het omscholingstraject wordt mede mogelijk gemaakt vanuit de gemeente Emmen en diverse werkgevers uit de regio.  De gemeente Emmen heeft extra geld beschikbaar gesteld om mensen vanuit de bijstand de kans te bieden zich om te laten scholen tot chauffeur.

werkgevers

De samenwerking tussen Verkeersschool Nijland in Nieuw-Dordrecht, diverse werkgevers en de gemeente Emmen maakt deze omscholing tot vrachtwagen en/of buschauffeur mogelijk.Nijland Rijscholen, omscholingAchttien bijstandsgerechtigden, waaronder slechts één vrouwelijke deelneemster tot chauffeur opleiden is natuurlijk een goede zaak, echter daarnaast is het belangrijk dat deze achttien mensen na hun opleiding zo snel mogelijk aan het werk kunnen.Nijland Rijscholen, omscholingDaarom zijn ook veel werkgevers uit de regio betrokken bij het project. De deelnemers krijgen voor de duur van de opleiding een arbeidscontract aangeboden.

speeddate

Op vrijdagmorgen 24 november begon na het startsein gelijk de opleiding. De opleiding zal in een tijdsbestek van ongeveer 5 maanden afgerond worden. De deelnemers startten s’morgens na de ondertekening van de contracten met een eerste speeddate met de aanwezige werkgevers. De opleiding begint met een theoretisch blok en gaat daarna verder met een praktijkmodule. In december, als de deelnemers al een beetje ingeburgerd zijn, krijgen alle deelnemers opnieuw een speeddate met de werkgevers aangeboden.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!