Wereldlichtjesdag 10 december in de regio

Op 10 december is het weer Wereldlichtjesdag, een herdenkingsdag die op veel locaties op dezelfde dag en locale tijdstip in de gehele wereld gehouden wordt.

van harte welkom

Wereldlichtjesdag, een herdenkingsdag, die op diverse locaties in de gehele wereld gehouden wordt. Zo ook in onze regio! Deze herdenkingsdag is een dag, waarbij op veel plaatsen in de wereld bij de nagedachtenis aan een overleden kind stilgestaan wordt, op dezelfde dag en locale tijdstip.

Samen onze overleden kinderen herdenken, ongeacht leeftijd, geloof of afkomst. Gezamenlijk een kaarsen aansteken, gedichten lezen en luisteren naar muziek en gezang, iedereen is van harte welkom.

Zondagavond 10 december wordt ook de herdenking gehouden in onze regio in Klazienaveen, Erica, Emmen en Ter-Apel.

Klazienaveen

Er wordt op zondagavond 10 december om 18.15 uur gestart met een korte wandeling vanaf het oude marktplein gelegen aan de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat.wereldlichtjesdag-2013Vanaf hier wordt er gezamenlijk gewandeld naar de Algemene Begraafplaats. Als u niet mee kunt of wilt wandelen, kunt u ook rechtstreeks naar de Algemene Begraafplaats aan het Van Echtenskanaal Noordzijde 114, 7891 AE Klazienaveen. Deze bijeenkomst zal tot ongeveer 19.45 uur duren, en de organisatie is in handen van Verliesbegeleiding De Vuurtoren.

Erica

In Erica wordt dit jaar voor de derde keer Wereldlichtjesdag georganiseerd in ’t Schienvat, Heidebloemstraat 4, 7887 EB Erica. Sprekers op deze avond zijn Anouschk Zwiggelaar en Tonnie Pijnakker. Er is muziek aanwezig, verzorgd door Melissa Meewisse (zang), Ruben Beuker (piano) en Mickey Bakker (gitaar). Deze herdenkingsavond begint om 18.30 uur.

Emmen

In de Grote Kerk van Emmen wordt er met passende woorden en muziek stil gestaan bij Wereldlichtjesdag 2017. De Kerk is open vanaf 18.40 uur. Iedereen die een overleden kind wil gedenken is van harte welkom. Medewerking wordt verleend voor Esther, Hilde, Freddy en Marc.

Ter Apel

Dit jaar voor de vierde keer Wereldlichtjesdag in Ter Apel vanaf 19.00 tot 20.00 uur op het Marktplein.

meer locaties

Voor meer locaties klikt u hier: http://www.wereldlichtjesdag.nl/locaties/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!