Startsein Zorgverzekering op Maat in de gemeente Emmen

Gisteravond gaven wethouder Jan Bos en Ben Woldring het startsein voor Zorgverzekering op Maat in de gemeente Emmen.

De locatie was zeer bewust gekozen, want de Zorgverzekering op Maat wijst inwoners van Emmen de weg binnen de polisjungle. Daarom gaven in het Jungletheater in Wildlands wethouder Jan Bos van zorg en welzijn en Ben Woldring directeur Bencom Group, gisteravond het startsein voor Zorgverzekering op Maat in de gemeente Emmen.

Zorgverzekering op Maat

Met Zorgverzekering op Maat biedt de gemeente Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, hulp en ondersteuning bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker Poliswijzer.nl/Emmen.

Wethouder Bos: “We vinden het belangrijk dat iedereen een verzekering afsluit die aansluit bij zijn of haar persoonlijke zorgbehoefte. Een passend en betaalbaar alternatief voor de collectieve zorgverzekering”. Vanaf zorgseizoen 2018 stopt de gemeente met de collectieve zorgverzekering. “Deze voldoet niet meer”, aldus Bos.

Speciaal voor Emmen

Poliswijzer.nl ontwikkelde met gesloten beurs een speciale editie voor Emmen die door alle inwoners te gebruiken is. Er zijn speciale opties opgenomen die voor minima handig zijn. De onafhankelijke vergelijker richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen en de keuze van verplichte medische keuring kan worden uitgezet. In het overzicht worden ook aanbieders getoond waarmee de Bencom Group geen verdere samenwerking heeft.

Ben Woldring: “Minima maken helaas nog te weinig gebruik van vergelijkers en betalen daardoor vaak te veel. Wat mij betreft is dit nog maar het begin, Emmen is de eerste gemeente die de nek uitsteekt!”

Begeleiding in de buurt

De verwachting is dat uiteindelijk ruim duizend inwoners gebruik zullen gaan maken van de mogelijkheid om onder begeleiding de poliswijzer.nl/Emmen in te vullen.

Bos: “In verschillende buurthuizen begeleiden zo’n 30 vrijwilligers bij het invullen van de vergelijker. Dat vind ik fantastisch! De aanpak is ontstaan met inbreng van welzijnsorganisatie Sedna en het Armoedepact. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk en Vrienden van apotheek De Vriendschap doen mee.Voor de inhoudelijke vragen staan medewerkers van Poliswijzer.nl paraat.”

Ondersteuning

Gemeente Emmen doet er alles aan om de minima van de gemeente Emmen te bereiken en ze te motiveren zelf een zorgverzekering af te sluiten. In Emmen gaat het in totaal om 12.000 inwoners. Minima die graag begeleiding willen en zich nog niet gemeld hebben, kunnen dit telefonisch aanvragen via 140591 of een mail sturen aan zorgverzekeringopmaat@emmen.nl