Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was

Op 24 november 2017 zal het eerste exemplaar van het boek Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was door auteur Ben Schulte aan Robert Kleine, wethouder van onder andere cultuur in de gemeente Emmen, worden uitgereikt.

herinneringen auteur

In het boek Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was schrijft auteur Ben Schulte vanuit zijn herinneringen over het leven van de vroegere bewoners van het Nieuw-Schoonebeekerveld, het Schoonebeekerveld en het Amsterdamsche Veld: gezamenlijk vanaf 1954 Weiteveen. Ook vertelt hij over personen die voor Weiteveen belangrijk zijn geweest in de politiek, het geloofsleven en in vele andere opzichten.

Uit zijn boek blijkt dat Ben Schulte diep respect heeft voor de pioniers, land- en veenarbeiders en voor alle mensen die vroeger in deze streek hebben geleefd. Arbeiders hadden afhankelijk van het seizoen te maken met verschillende werkzaamheden. In de zomer verrichtten zij het zware werk voor de veenbazen, in de herfst sloten zij zich aan bij de kanaalgravers. Gezinnen gingen direct na de winter weer brandturf graven voor het komende jaar.

In de lente werd de moestuin ingezaaid of werden de aardappels gepoot. Vanaf de herfst tot begin maart vonden de jaarlijkse huisslachtingen van varkens en rundvee plaats. Kortom, er was altijd werk te doen.

Het boek

Het boek Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was telt 176 bladzijden en wordt uitgegeven in het formaat 170 x 240 mm. Het omslag en het binnenwerk wordt in full-colour gedrukt. In het boek is een groot aantal (full colour) afbeeldingen opgenomen. De verkoopprijs voor de boekhandel bedraagt €14,90. Het ISBN/EAN-nummer is: 978-90-7511593-2. De verkoopprijs van het boek is met opzet laag gehouden om de aanschaf van het boek voor een zo breed mogelijk publiek mogelijk te maken. Het verschijnen van het boek is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

eerste exemplaar

De uitreiking van het eerste exemplaar zal plaatsvinden in Oes Café, Veltmanlaan 15, 7765 AZ Weiteveen, tel. 0524 542199. Zaal is geopend vanaf 15.30 uur en het programma begint om 16.00 uur.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!