Van der Kolk Advocatuur in Klazienaveen failliet

Van der Kolk Advocatuur in Klazienaveen is failliet. Volgens advocaat Jos van der Kolk komt dat doordat het aantal vluchtelingen sterk is afgenomen.

Volgens Van der Kolk is het faillissement vooral te wijten aan het feit dat er gewoon te weinig asieldossiers zijn. ,,Vorig jaar deed ik nog 280 dossiers. Dit jaar, tot en met september, had ik er maar tachtig’’, zegt hij tegen DvhN. ,,De vluchtelingenstroom is opgedroogd.’’

Begeleiding asielzoekers

Jos Van der Kolk richtte Van der Kolk Advocatuur vorig jaar op. Hij stond met name vluchtelingen bij in hun procedure. Daar worden altijd dossiers van gemaakt. Via de Raad voor de Rechtsbijstand hebben vluchtelingen recht op een advocaat. Sinds de Turkije-deal van maart 2016 minderde echter de vluchtelingenstroom het afgelopen jaar in een hoog tempo. En dat heeft het advocatenkantoor van Van der Kolk genekt, volgens curator Peter van Rossum. Het advocatenkantoor uit Klazienaveen werkte voornamelijk op basis van zogeheten ’toevoegingen’, dat is gesubsidieerde rechtsbijstand. Ook een schuld uit het verleden schijnt mee te spelen. Vermoedelijk deed het kantoor voor negentig procent aan asielzaken.

schorsing

Intussen is de advocaat per direct geschorst ivm. het faillissement, een gebruikelijke stap in dit soort situaties. De advocaat probeert intussen de resterende cliënten onder te brengen bij andere advocaten in de regio.

betaalbare rechtshulp

Het advocatenkantoor Van der Kolk stelt op zijn eigen website er te zijn voor de man en de vrouw met de kleine beurs. Goede raad is namelijk duur, zo duur dat veel mensen het gebruikelijke uurtarief van een advocaat niet kunnen ophoesten. Gelukkig bestaat in ons land de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtshulp. Maar niet iedereen komt daarvoor in aanmerking. Van der Kolk Advocatuur is het kantoor met een sociaal hart, dat probeert in de vraag naar betaalbare rechtshulp te voorzien.

Op de foto het pand aan de Brugstraat tijdens de renovatie in 2014 waarin VODOZ Makelaardij nu nog steeds gevestigd is

(Bron: DvhN.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!