Leefbaarheidsprojecten in het zonnetje gezet

Wethouder René van der Weide  en Lokale Actiegroep (LAG)-burgerlid Ton Selten, hebben vrijdag 10 november Camping BuitenLand, ‘t Volk van Grada, MFC ’t Aole Gemientehoes en het Industrieel Smalspoormuseum in het zonnetje gezet.

Deze partijen ontvingen onlangs namens LEADER Zuidoost-Drenthe een heerlijke taart en een plaquette met daarop de naam van hun projecten, waarvoor ze eerder dit jaar subsidie hebben ontvangen.

verschillende burgerinitiatieven

Wethouder René van der Weide: “Vier hele verschillende burgerinitiatieven die als overeenkomst hebben dat ze door de initiatiefnemers met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn opgepakt. Deze projecten leveren een bijdrage aan het vergroten van de leefbaarheid en de economie in de dorpen en wijken.” ProjectenLEADER is een Europees subsidie-, kennis- en actieprogramma voor een vitaal platteland.

toekenning door Lokale Actiegroep (LAG)

Onderstaande projecten zijn toegekend door de Lokale Actiegroep (LAG), de trekker van het LEADER-programma in Zuidoost Drenthe:

Camping Buitenland

Camping Buitenland ontving € 160.000,- voor het moderniseren van de voormalige Camping Zandpol. Onder de nieuwe naam Camping BuitenLand zijn de enthousiaste ondernemers druk bezig om een nieuwe doelgroep vanuit de randstand naar de regio te trekken. Dit doen ze door de combinatie van kunst, theater, streekgerechten en een bijzondere kampeerbeleving.

Geopark de Hondsrug en ’t Volk van Grada

Samen met Geopark de Hondsrug kreeg ’t Volk van Grada € 405.899,94 subsidie voor het project ‘Boeren op de Hondsrug’. Bij de historische boerderij Nabershof gaan ze een expositieruimte bouwen en inrichten over de ontwikkeling van het boerenbedrijf in relatie tot het landschap. Vanaf de prehistorie tot de landbouw van nu.

MFC ’t Aole Gemientehoes

MFC ’t Aole Gemientehoes ontving  € 150.000,- voor het project ‘Burgerkracht in Schoonebeek’ voor het verbouwen van het oude gemeentehuis tot een veelzijdige en bruisende ontmoetingsplek voor inwoners.

Industrieel Smalspoormuseum

Het Industrieel Smalspoormuseum gaat met de € 119.872,80 subsidie de collectie documenteren. Ook is er een spoorlijn van 700 meter aangelegd, hierover gaat de nieuwe Schwingeltrein rijden.

bijdrage

Deze subsidie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de initiatiefnemers (40%) en een Europese bijdrage, een bijdrage van de Provincie Drenthe en een bijdrage van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden (60%).

error: De inhoud van deze website is beschermd !!