Ook in gemeente Emmen het ‘Burgemeestersontbijt’ tijdens Nationaal Schoolontbijt

Meer dan een half miljoen kinderen gaan (deze week) van 6 tot en met 10 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die week alles over de beste start van de dag.

15e jaar op rij

Voor het 15e jaar op rij wordt er deze week opnieuw landelijk aandacht besteed aan het Nationaal Schoolontbijt. Ook in de gemeente Emmen wordt aan de belangrijkste start van de dag op de basisscholen veel aandacht besteed.

‘Burgemeestersontbijt’

In Emmen bezoekt o.a. burgemeester Eric van Oosterhout ook een school en gaat gezamenlijk met de leerlingen van een groep 7 en 8 ontbijten, inmiddels is dit al bestempeld als het ‘Burgemeestersontbijt’. Ook zijn er enkele wethouders, die hiervoor wat tijd vrij gaan maken en op een geselecteerde school gezamenlijk met de leerlingen van een goed en gezond ontbijt gaan genieten.

Het Nationaal Schoolontbijt

Al deze aandacht is dringend nodig, omdat nog steeds heel veel kinderen helemaal niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de brede steun van onder andere het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

klazienaveen

In Klazienaveen doen de onderstaande basisscholen deze week met het Nationaal Schoolontbijt mee:

CB De Brug Klazienaveen woensdag 08 november
St. Henricusschool Klazienaveen woensdag 08 november
Pastoor Middelkoopschool Klazienaveen woensdag 08 november
CB De Kap Klazienaveen donderdag 09 november
OBS De Planeet Klazienaveen vrijdag 10 november
OBS De Spil Klazienaveen vrijdag 10 november
OBS De Viersprong Klazienaveen vrijdag 10 november

error: De inhoud van deze website is beschermd !!