Nederlands kampioen speedway William Kruit gehuldigd

Nederlands kampioen speedway William Kruit is woensdag 1 november gehuldigd door wethouder Jisse Otter.

Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen heeft woensdag 1 november William Kruit uit Emmer-Compascuum gehuldigd. William Kruit sleepte de Nederlandse titel speedway binnen op de 500cc specials. Vorig jaar pakte William deze prijs ook al op de 125cc.

acht wedstrijden

De 16-jarige William Kruit was afgelopen twee jaar ook kampioen geworden op de 125 cc. Vanaf dit jaar doet hij mee met de hogere klasse: namelijk 250/500 cc. William wist dat hij kans maakte op de titel, want hij heeft al veel prijzen gewonnen. Het kampioenschap bestaat uit acht wedstrijden op diverse locaties. Hij is er erg trots op en kampioen worden is dan ook de kroon op het harde trainen. Speedway is de Europese variant van Dirttrack, een motorsport en baansport die vooral in de Verenigde Staten populair is.

(Foto: Bennie Wolbers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!