Komende zaterdag 4 november Natuurwerkdag 2017 ook voor kinderen!

Ieder jaar een dag meehelpen met slepen, sjouwen, zagen en andere opruimwerkzaamheden in de natuur. Zaterdag 4 november kan het ook weer in Drenthe!

Op circa 60 locaties  in ons mooie Drentse land steken komende zaterdag opnieuw vele honderden vrijwilligers hun handen uit de mouwen in de natuur.  “Een succes en recordjaar” noemt Landschapsbeheer Drenthe de Natuurwerkdag 2017 met de ruim 60 locaties dit jaar.

zelf aangeven

Er wordt niet tegen de mensen verteld wat ze moeten doet, maar ze mogen zelf aangeven wat ze graag willen verbeteren aan het gebied waar ze vaak wandelen, hardlopen of de hond uit laten. “Wij coördineren het en overleggen de werkzaamheden met de eigenaren van de natuurgebieden, zoals Het Drentse Landschap of particuliere eigenaren’’ verklaart projectleider Pieter Posthumus van Landschapsbeheer Drenthe tegenover verslaggever Hilbrand Polman van het Dagblad van het Noorden het succes van dit project.

gereedschap, soep en andere versnaperingen

Zaterdag opent gedeputeerde Henk Jumelet  in natuurgebied ’t Witte Zand bij Hooghalen de Natuurwerkdag 2017. Landschapsbeheer Drenthe zorgt tijdens de werkdag voor gereedschap, soep en andere versnaperingen. Op elke locatie heeft iemand de leiding om het werk te coördineren. In ’t Witte Zand is dat Henk Oldenkamp. De Natuurwerkdag is dus vooral het feestje van de omwonenden van de natuurgebieden. Er is hoop op een tweede effect, namelijk dat mensen zich meer betrokken gaan voelen bij de natuurgebieden en dat ze meer te weten komen over de achtergronden ervan. ,,Het is mooi als je het landschap leert lezen’’, stelt Pieter Posthumus van Landschapsbeheer Drenthe.

kinderen

Er zijn in Drenthe komende zaterdag heel veel locaties beschikbaar die ook zeer goed toegankelijk zijn voor kinderen. Het is een belangrijk leerdoel voor kinderen om zichzelf op deze wijze met de natuur om te leren gaan, en bewust(er) te gaan maken om zuinig en zorgvuldig met de huidige natuur (of wat er nu nog van over is) om te gaan.Natuurwerkdag 2017Kijk op de website van natuurwerkdag.nl voor de mogelijkheden om ook uw kind de gelegenheid te geven voor een energieke, leervolle dag in de natuur! In de directe omgeving hebben wij al een aantal locaties voor u opgezocht:

Emmer Compascuum:  De Rundestroom
Roswinkel:  De Vennen
Noord Sleen:  Slenerzand (IVN Emmen)
Valthe:  Heideveldje in het Valtherbos

Voor meer informatie en om uzelf en/of uw kind(eren) op te geven kan via de website www.natuurwerkdag.nl 

(Bron : DvhN.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!