Allerlaatste omschakeling van zomer- naar wintertijd?

De komende nacht van 28 op 29 oktober wordt de tijd verzet. De zomertijd wordt ingeruild voor de wintertijd.

Vannacht dus, om 03.00 uur wordt de klok teruggezet naar 02.00 uur. Leuk voor de stappers en uitslapers, maar voor de werkenden in de nachtdiensten onder ons is het iets om minder enthousiast over te zijn.

economisch

Het omschakelen van zomer naar wintertijd is ooit eens verzonnen omdat het economisch voordeel zou brengen bij de langere zomeravonden. In de winter zou het juist minder energie gaan kosten. Dit heeft ertoe geleid dat er de afgelopen decennia veel onderzoeken geweest zijn naar dit onderwerp. Tot dusver heeft men niet kunnen aantonen dat het daadwerkelijk het beoogde effect heeft gehad de afgelopen tientallen jaren.

Bio-ritme

Wat wel bewezen is, dat het merendeel van de bevolking er wel hinder van heeft in zijn bio-ritme. Er gaan nu dus al stemmen op om de zomer- winterregeling op Europees niveau te gaan opheffen. Wij  als gewone burgers hebben maar gewoon af te wachten wat de politici gaan besluiten. Hierover moet natuurlijk eerst nog heel lang vergaderd gaan worden… en het kan zo simpel zijn… Afijn, vannacht eerst maar weer eens terugzetten, het wordt weer een lange nacht.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!