Brievenbussen PostNL verlaten langzamerhand het (drentse) landschap

De brievenbussen van PostNL verlaten langzamerhand het (Drentse) land. Niet helemaal, maar zeker 6 drentse dorpen moeten het helemaal zonder de bekende rode brievenbus gaan stellen.

Er wordt steeds minder post verstuurd en in de brievenbussen gedeponeerd, en daarom is het volgens PostNL een logische stap dat ook het aantal brievenbussen moet afnemen.

zonder brievenbus

In totaal gaat het om ruim 140 van de PostNL brievenbussen die alleen al in de drentse dorpen dreigen te gaan verdwijnen.  Zes Drentse dorpen moeten het straks helemaal zonder de bekende knalrode brievenbus gaan stellen. Maar dat geldt straks ook voor kleinere buurtschappen en ook de wat grotere wijken ontkomen niet aan de opschoon actie.

ontzien

De brievenbussen bij verzorgingshuizen en onder andere bijvoorbeeld ziekenhuizen, zullen zoveel mogelijk ontzien gaan worden. Ook de verlaagde uitvoeringen die voor rolstoelgebruikers geplaatst zijn zullen worden ontzien.

besluit

In Drenthe zijn diverse belangenorganisaties benaderd voor eventueel advies. Deze hebben tot tien november de tijd gekregen om hun reactie te geven aan PostNL. Hierna wordt door PostNL een definitief en onomkeerbaar besluit genomen. De verenigingen voor plaatselijk belang schijnen in ieder geval ingelicht te zijn door het BOKD, de Drentse Organisatie Kleine Dorpen.

Begin 2018 zal een begin gemaakt gaan worden met het plaatselijk verwijderen van de nostalgische, vroeger knalrode brievenbus (iets wat de laatste decennia ook al wat meer oranje is geworden) en in ons land jarenlang dienst heeft gedaan.

(Bron: DVHN.nl)