Subsidie Stimuleringsregeling Dorpen Wijken ook voor de Noorderbreedte!

Maar liefst drie stichtingen ontvingen dinsdagmiddag uit handen van wethouder Rene van der Weide symbolisch een cheque met subsidie. Ook de Noorderbreedte mocht een cheque in ontvangst nemen!

Wethouder René van der Weide overhandigde dinsdagmiddag vanuit de ‘Stimuleringsregeling Dorpen Wijken’ een cheque aan Stichting Sociaal Cultureel Werk Barger-Oosterveld, Stichting Griendtsveenpark Erica en aan de Stichting Noorderbreedte Klazienaveen.Stimuleringsreg gem Emmen

René van der Weide: “Inwoners konden subsidie aanvragen voor plannen om hun buurt, dorp of wijk nog aantrekkelijker maken. Wij leveren aan deze initiatieven van inwoners graag een bijdrage.”

Subsidie

Zes partijen hebben hun plannen ingestuurd. Drie partijen voldeden aan de voorwaarden en ontvangen subsidie om hun plannen uit te voeren. Dit zijn:

• SCW Barger-Oosterveld € 34.184,- voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de Barnstee.Stimuleringsreg gem Emmen
• Stichting Griendtsveenpark Erica € 29.875,- om de toegangspaden, beplanting en inrichting van het Griendtsveenpark te verbeteren.Stimuleringsreg gem Emmen
• Stichting Noorderbreedte Klazienaveen € 12.500,- voor de aanleg van recreatieve voorzieningen bij dienstencentrum Noorderbreedte.Stimuleringsreg gem Emmen

De projecten worden mede mogelijk gemaakt door een financiering van de provincie Drenthe, uit de regeling Dorpsinitiatieven.

Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken

Bewoners kunnen subsidie aanvragen voor het verbeteren van hun buurt, dorp of wijk. Dit kan subsidie zijn om het centrum in hun dorp of wijk op te knappen maar ook om projecten te ondersteunen.

Ook subsidie aanvragen? Tot vrijdag 15 december 2017 kunnen inwoners subsidie aanvragen voor een nieuwe subsidieronde.  Op www.gemeente.emmen.nl is meer informatie te vinden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!