Aanmelden voor de Cultuurprijs Emmen 2017 kan tot 21 oktober

Personen, verenigingen of instellingen kunnen zich nog tot 21 oktober aanstaande aanmelden om voor de (tweejaarlijkse) Cultuurprijs Emmen 2017 in aanmerking te komen.

Vrijdag 5 januari 2018 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen. Deze aanmoedigingsprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

Organisator Cultuurprijs Emmen

Ook nieuwe initiatieven voor het culturele leven in Emmen komen in aanmerking, hiernaast kunnen ook Verenigingen of instellingen genomineerd worden. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van € 1.000,-. Organisator van de Cultuurprijs Emmen is de Bibliotheek Emmen.

Aanmelden

Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/ organisaties voordragen voor deze prijs. Kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking komt?

Aanmelden kan tot 21 oktober via het aanmeldingsformulier op: www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs
Of een gemotiveerde voordracht met vermelding van uw naam en
adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl
Of een gemotiveerde voordracht met vermelding van uw naam en
adres naar: Bibliotheek Emmen, Postbus 1019, 7801 BA Emmen.

Jury

Een deskundige jury bestaand uit Ingo Leth, kunstenaar en genomineerde van afgelopen jaar, Bibian Welbergen namens de KunstBeweging, Peter Veen, schrijver en Hans ten Cate, onafhankelijk voorzitter. Zij maken een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden.

(hier vindt u  het reglement, met daarin de voorwaarden en criteria)