Project Buurtbemiddeling wegens succes verlengd

Het project Buurtbemiddeling is een succes. In twee jaar tijd hebben 22 vrijwilligers in de gemeente Emmen meer dan 30 burenconflicten helpen oplossen.

irritaties

Vanwege de goede resultaten met het Buurtbemiddelingsproject, wordt het project verlengd tot eind 2018. Het college van burgemeester en wethouders en de woningbouwcorporaties stellen hiervoor gezamenlijk € 62.500,- beschikbaar.
Burgemeester Eric van Oosterhout: “Met buurtbemiddeling kun je in de helft van de gevallen voorkomen dat irritaties tussen buren uitgroeit tot grote overlast. Dankzij vrijwilligers uit onze gemeente, voor wie ik een grote waardering heb”.

luisteren

Het project Buurtbemiddeling is op 1 oktober 2015 gestart. Getrainde vrijwilligers luisteren naar beide partijen en helpen en zelf een oplossing te vinden voor het conflict. Het project wordt betaald door de gemeente Emmen, welzijnsorganisatie Sedna en woningcorporaties Domesta, Lefier en Woonservice. Er wordt samengewerkt met de politie en bewonersorganisaties van verschillende wijken en dorpen.

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van Buurtbemiddeling? Of wilt u vrijwilliger worden?
U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden bij Buurtbemiddeling Emmen.
Telefoon: 06-12813261 of 0591-680800 /

E-mail: buurtbemiddeling@welzijngroepsedna.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!