‘Schilders op de Hondsrug’ in het Van Gogh Huis

Op woensdag 4 oktober wordt er de lezing ‘Schilders op de Hondsrug’ in het Van Gogh Huis gegeven.

Van Gogh Huis expeditiepoort

Vanaf de achttiende eeuw kwamen schilders naar Drenthe voor de natuur in zijn meest pure vorm. Het waren er meer dan 200. Sinds 2013 is het Van Gogh Huis de expeditiepoort van Geopark de Hondsrug. In de ontvangstruimte is de basisinformatie te vinden van een aantal bekende schilders die naar verschillende plaatsen in Drenthe kwamen om het landschap met boerderijen, huizen en hun bewoners vast te leggen.

presentatie

Op woensdagochtend 4 oktober, aanvang 10.30 uur zullen een aantal van de meest invloedrijke en aansprekende schilders, waarin Hannie de Graaf zich verdiept heeft, aan bod komen. Dit doet ze aan de hand van een PowerPoint presentatie zodat U een beeld krijgt van het werk van de betreffende kunstenaars.

lezing

U bent van harte welkom op 4 oktober in het Van Gogh Huis. De lezing start op 10.30 uur en vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Voor vrienden en medewerkers van het Van Gogh Huis is de toegang gratis. Andere belangstellenden betalen € 5,-, dit is inclusief de koffie. Omdat de ruimte beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via e-mail of bellen naar 0591-55560.

Wat: Lezing ‘Schilders op de Hondsrug’
Wanneer: woensdag 4 oktober, zaal geopend vanaf 10.00 uur
Waar: Van Gogh Huis, Van Goghstraat 1, 7844 NP Veenoord/Nieuw-Amsterdam