Klazienaveense Sportgeschiedenis onderwerp op historische avond

Een historische avond met als onderwerp de indrukwekkende sportgeschiedenis van Klazienaveen. Op de foto wereldkampioene Elly Mensen van de Brikkenmikkers.

historische avond

Op donderdagavond 9 november organiseert Historisch Klazienaveen in samenwerking met de bibliotheek Klazienaveen een historische avond met de indrukwekkende Klazienaveense sportgeschiedenis als onderwerp.

hoogtepunten Klazienaveense Sportgeschiedenis

Schaatser Egbert Post, twee Europa-Cup bekers, gouden, zilveren en bronzen olympische medailles, wereldkampioen Roelof Keen, voetballer Sip Bloemberg, betaald voetbal periode Zwartemeer/SC Drenthe, Klazienaveen Olympisch dorp, Olympia’s Tour door Nederland, Drenthe Marathon, de vier Noordelijke beker titels van de Tjoba dames, Willie Berends, Klazienaveense sportverslaggevers Evert ten Napel en Henk Kuhl, Europees kampioenschap BMX in Klazienaveen, Triathlon Klazienaveen, Jacob Vos, Nederlands junioren kampioen wielrennen Pim van de Haar en Jon Schoonewille, gouden deelneemster paralympics Janet Jansen, Bettine Vriesekoop, wereldkampioen Elly Mensen, Olympisch zwemkampioen Gerrie de Hoop, Sportverkiezing van Klazienaveen, enzovoort.historische-avond, sportgeschiedenis klazienaveenKortom alle sportieve hoogtepunten van der Klazienaveense sportgeschiedenis komen aan de orde op deze spectaculaire avond.

Kaart voorverkoop

De avond wordt gehouden in de kantine van het Esdal College en begint om 19.00 uur. Inloop is vanaf 18.30 uur. Kaarten à 2,50 euro (inclusief koffie) kunnen vanaf maandag 2 oktober worden gehaald in de bibliotheek van Klazienaveen. De historische avond wordt gepresenteerd door Gerrie van der Veen.