Emmer honkballers behalen na zomerstop winst op WHSC

De Emmer honkballers Bedrocks behalen na de zomerstop winst  op koploper WHSC uit Winschoten, 9-3.

revanche

Zondag was op de Meerdijk de eerste wedstrijd na de zomerstop voor de Bedrocks heren tegen koploper WHSC. In april gingen de Emmenaren in Winschoten onverwacht onderuit met een 11-8 nederlaag en gedurende de competitie wisten de Oldambtsters de kop van de competitie te pakken. De Emmer honkballers nestelden zich op een mooie 3e plaats en namen zondag revanche.

uitstekend veldwerk

Startend Emmer werper Marijn Mast was goed op dreef en wist samen met catcher Kevin Vording de Winschoter slagmannen in de 1e inning aardig onder controle te houden.Marijn Mast, Bedrocks, honkbalDe geslagen ballen werden door het Emmer veld goed verwerkt, maar wel werden twee runs toegestaan. In de gelijkmakende slagbeurt Bedrocks ging Bedrocks met honkslagen door Marijn Mast, junior Tristan Berns, Erik Tobben en een 2-honkslag van Vording op jacht naar de winst, 4-2. Mast die met 3 uit 3 ook de beste slagman bleek, bleef tot en met de 5e inning op de heuvel en kreeg slechts twee honkslagen en nog 1 run tegen.

Dat was mede te danken aan uitstekend veldwerk van de Emmenaren met prachtige vangballen door de outfielders Harrie van Vondel en Erik Tobben en een knappe vangbal van korte stop Benjamin Houthuyzen.Tristan-Berns, Bedrocks, honkbalDe invallende junior Tristan Berns wist enkele hard geslagen ballen op het 3e honk ijzersterk te verwerken.Michel-Kraayeveld, Bedrocks, honkbalIn de 3e inning wisten de Emmenaren mede door een fraaie 2-honkslag door 1e honkman Michel Kraayeveld 5 runs te maken, 9-3. In de 6e en laatste inning maakte midvelder Erik Tobben met een geweldige flying catch, waarbij hij de bal nog net kon controleren een einde aan de kansen voor WHSC en zo konden de Bedrockers met een mooie overwinning het terras op zoeken.

Programma Meerdijk zaterdag 26 augustus

11.00 uur Aspiranten – Pioneers Assen
12.00 en 14.00 uur een dubbel Junioren – Green Hearts Linschoten

(Foto’s Bert Springer)