Area Reiniging gaat controleren op gebruik donkere vuilniszakken in PMD container

Area Reiniging gaat de controles opvoeren op het gebruik van de donkere en/of grijze vuilniszakken in de zogenoemde PMD-containers.

doorzichtige zakken wel

Voor de inzameling van het plastic, de metalen verpakkingen en de drankenkartons (PMD) mogen in de PMD-container alleen doorzichtige vuilniszakken worden gebruikt.

Area Reiniging gaat op het gebruik van de grijze, ondoorzichtige vuilniszakken, de controles uitbreiden. In de praktijk blijkt dat het ingezamelde PMD, wat in een donkere of grijze vuilniszak in de container gedaan wordt, niet gescand kan worden. Ook komt het voor dat er regelmatig andersoortig afval in de PMD-containers wordt aangetroffen. Als dit opgemerkt wordt, blijft de PMD-container gewoon staan en wordt het niet geledigd.

los

Overigens mag het PMD-afval ook los in de container worden gedaan. De zwarte en grijze vuilniszakken zijn echter niet toegestaan. De gebruikte verpakkingen hoeven vooraf niet schoon te worden gespoeld, maar dienen wel leeg zijn.

Gratis transparante zakken

Via de website van Area zijn er gratis PMD zakken te bestellen. Een uitstekende service. Alleen maar de postcode / huisnummer en naam invullen, en de zakken worden gratis bij u thuis afgeleverd.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!