Zweefvliegtuig maakt noodlanding in Klazienaveen

Donderdagavond maakte de piloot van een zweefvliegtuig een noodlanding in Klazienaveen op het terrein van het voormalige AZC.

thermiek

Met uitstekende weersvooruitzichten in het vooruitzicht, en al ruim 450 kilometer vliegen, was het gedaan met de thermiek boven Klazienaveen.Zweefvliegtuig, noodlandingDe piloot was vandaag opgestegen vanuit Marknesse en maakte een rondvlucht boven Nederland waarbij boven Klazienaveen de thermiek onvoldoende bleek om zonder hulpmotor verder te kunnen.

Hulpmotor

Bij dit type zweefvliegtuig van 1983, die in een weiland aan de rand van Klazienaveen door de piloot zonder enige schade aan de grond gezet kon worden, is een hulpmotor aanwezig. Helaas viel na een erg korte periode de motor uit en moest de piloot het besluit nemen om het vliegtuig aan de grond te zetten. Dit lukte vrij eenvoudig op het voormalige AZC terrein wat nu als weiland in gebruik is. Zweefvliegtuig, noodlanding

Link naar alle foto’s vind u hier.