Honkbalmannen Bedrocks gestrand

Ondanks het minimale briesje op de Meerdijk nam Diamonds Pitcher, Joost Alberts, de Bedrocks slagmannen zondag de wind uit de zeilen.

Heren

Wellicht hadden de Emmer honkballers de Diamonds onderschat omdat eerder dit seizoen de ontmoeting in Drachten een overtuigende winst voor de Emmenaren opleverde, maar de Drachtster werper hield de Bedrockers dit keer op slechts 5 honkslagen. Van meet af aan kwamen de Emmenaren in de spannende wedstrijd op een kleine achterstand.

Door beide partijen werden alle trucjes uit de kast gehaald om de winst aan boord te krijgen waarbij de emoties soms hoog op liepen.Davey Paulussen, Bedrocks, honkbalRots in de branding was daarbij junior scheidsrechter Davey Paulussen die standvastig de kalmte wist te bewaren. Beide teams wisten hun aantal honkslagen te verzilveren in runs waarbij Bedrocks met 5-8 strandde. Man van de wedstrijd was toch Bedrocks coach Marco Mast die een door Bedrocks catcher Simon keihard geslagen foutbal op het nippertje wist te ontwijken.

Junioren 1

Onder leiding van scheidsrechter Kevin Vording speelden Bedrocks Junioren 1 zaterdag op de Meerdijk tegen Dragons uit Houten, een voor Bedrocks onbekend team. Startend werper Luc van Brero kreeg de opdracht om de eerste inning dicht te houden. Coach Ralph Seijkens wist dat hij op de slagkracht van zijn team kon rekenen om vroeg op voorsprong te komen.Met een 2-0 voorsprong in de eerste inning kreeg van Brero ruimte en rust om het de Dragons slagmannen moeilijk te maken. Dit werd in de 2e inning beloond met 5 extra punten om mee te werken. Met de stand van 7-0 in de tweede inning was het een kwestie van tijd. De pitcher van de Dragons kreeg in de derde inning hulp toen zijn team nog 3 punten wist te scoren. Dit was helaas onvoldoende om de Dragons echt weer in de wedstrijd te brengen. Vanaf de 3e inning bleek de ploeg uit Emmen een maatje te groot te zijn.

De slagploeg van Emmen kwam helemaal los nadat de startende pitcher van de Dragons werd vervangen. Met maar liefst 18 honkslagen voor de Bedrocks tegen 5 van de Dragons werd de overmacht duidelijk.Tristan Berns, junioren, bedrocks, honkbalCatcher Tristan Berns wist tijdens deze wedstrijd maar liefst 6 punten binnen te slaan. Een wedstrijd met weinig spanning waarvan de einduitslag 24-3 is geworden voor de ploeg uit Emmen. De Bedrocks junioren gaan de zomerstop in met 4 wedstrijd gespeeld en 4 gewonnen in het 2e deel van de competitie.

Pupillen

Zaterdag speelden de pupillen een thuiswedstrijd tegen The Blokes uit Veendam. Het was een mooie pot honkbal waarbij beide partijen elkaar lang in evenwicht hielden. In de eerste inning scoorden zowel The Blokes als ook de Bedrocks en kwam de stand op 2 -1 voor Bedrocks.

Deze stand bleef op het scorebord staan tot en met de 3e inning waarbij beide partijen mooie verdedigende veldacties lieten zien waardoor scoren uitbleef. Daarbij vielen aan Bedrocks kant voornamelijk op twee mooie solo field en uittik-acties van Koen en Lukas en mooie vangballen van Jeffrey en Lisanne. Pas in de vierde inning scoorden eerst The Blokes twee punten waardoor de stand op 2 – 3 voor The Blokes kwam te staan.

Daar hadden de Bedrocks meteen antwoord op en scoorden in de gelijkmakende slagbeurt vier punten waardoor de eindstand van de wedstrijd op 6 – 3 voor de Bedrocks kwam te staan. De verdediging van Bedrocks stond goed en werd geleid met goed pitcher werk van Lisanne en Pim. Aanvallend werden de punten gescoord door Lukas (2 keer), Paco, Pim, Maikel en Yannick.

Programma Meerdijk

Woensdag 12 juli 19.00 uur Aspiranten – Knights
Donderdag 13 juli 19.30 uur Recreanten – Drachten Diamonds
Zaterdag 15 juli 11.00 uur Junioren 2 – Blue Devils; 12.00 uur Aspiranten – The Blokes

Foto’s: Bert Springer

error: De inhoud van deze website is beschermd !!