Duitse politie neemt bij grensovergang Schöningsdorf vuurwapen en munitie in beslag

De Duitse politie heeft afgelopen week bij de grensovergang op de A37 van Zwartemeer naar Schöningsdorf een vuurwapen en munitie in beslag genomen.

In de nacht van dinsdag- op woensdag tegen 01.50 uur hielden de Duitse politieambtenaren een Nederlandse BMW X3 aan met twee inzittenden, een 36-jarige man en een 31-jarige vrouw, beiden met de Nederlandse nationaliteit.

Kalasjnikov

De aanhouding werd verricht nadat bij een controle van de bagageruimte in de BMW een rugzak werd aangetroffen met daarin een Kalasjnikov en bijbehorende munitie.

uitlevering

De twee zijn door de agenten overgedragen aan collega’s in het Duitse Lingen. Beiden verklaarden niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van het wapentuig. Ze zijn in opdracht van de justitie in Osnabrück gearresteerd. De Nederlandse justitie heeft inmiddels om uitlevering gevraagd.

(Foto: politie Duitsland)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!