Drie Drenten in de Carbage Run naar Vilnius, Litouwen, dag 5

De Drie Drenten die in de Carbage Run met meer dan 500 mede-deelnemers onderweg zijn naar Vilnius in Litouwen, rijden nu de laatste kilometers. En dan weer op weg naar huis!

Carbage run -Zomereditie 2017- dag 5: de laatste loodjes

Vandaag reden de Drie Drenten, met de Carbage Run-naam ‘De Zelftappers’ een leuke route door de binnenlanden van Estland, Letland en Litouwen om na een dikke 500 kilometer in ca. 9 uur tijd deze zomer-Carbagerun 2017 af te sluiten op een eiland bij het plaatsje Vilnius in Litouwen.

hilarische situaties

Voor de eventuele extra te verdienen punten waren er nog een tweetal opdrachten te vervullen, maar het was ons -als thuisfront, c.q. “Zelftappers-Aanhangsels”- inmiddels de afgelopen dagen wel duidelijk geworden dat onze jongens de opdrachten lieten voor wat ze waren en vooral volop genoten van dit avontuur over wegen en paden door de Baltische Staten. Want, eerlijk is eerlijk, als je fanatiek bezig bent de -veelal extreme en soms haast onmogelijke- opdrachten te vervullen, kom je wel in hilarische situaties terecht, maar mis je wel wat van je aandacht voor de fantastische “off the road” trajecten.

op de foto

Toch kon ik het niet laten om zoonlief Merlijn aan te sporen één van de laatste opdrachten van deze Carbage Run misschien speciaal voor zijn moeder, al dan niet voor wat extra puntjes uit te voeren.Poetin, carbage run 2017De opdracht was om, nét zo macho en stoer als Poetin, op de foto te gaan terwijl je, met ontbloot bovenlijf, breeduit op een paard zit.Poetin,Merlijn, carbage run 2017Mijn overredingstechniek werd beloond…alleen niet door zoonlief, maar door de broer van Stan, die met wat fotoshoppen zorgde dat ik een foto van mijn (?) kanjer met ontbloot bovenlijf op een paard te zien kreeg. Maar of deze foto door de strenge maar rechtvaardige jury aan de finish wordt gewaardeerd met extra punten? Daar heb ik zo mijn twijfels over!

zanderige en stoffige paden

Terwijl deze dag verstreek werden wij regelmatig via Whatsapp voorzien van mooie beelden langs de route door de genoemde drie landen.waterwagen, stoffige wegen, carbage run 2017Soms stukken keurige snelweg, maar soms zanderige en stoffige paden, waar een enkele stokoude tankwagen water sproeide om het stuiven daar tegen te gaan.

De drie mannen waanden zich korte tijd in Rusland, wat ook niet zo verwonderlijk was aangezien ze krap langs de grens tussen Letland en Rusland zijn gereden. De mooiste foto werd uiteindelijk vol trots door de mannen gepresenteerd omstreeks 10 over 6 vanavond: “Uitgereden!!!!” met drie welverdiende medailles op de motorkap van hun trouwe bikkel ‘General Lee’s Fat Uncle’.finishen, carbage run 2017uitgereden, carbage run 2017

vuile was

De avond zullen onze drie Drenten, samen met vele andere teams, feestelijk en uitgelaten doorbrengen op de camping op het eilandje.camping, carbage run 2017Het zal vast nog lang onrustig blijven…
Fantastisch gedaan mannen ! Wij kijken in ieder geval alweer uit naar jullie thuiskomst, de sterke verhalen, en de vuile was (nou… dáárnaar ietsjes minder dan…)

Edith

error: De inhoud van deze website is beschermd !!