Drie Drenten in een oud barrel onderweg naar Vilnius, Litouwen, dag 2!

Nadat de Drie Drenten gistermorgen in het Duitse Meppen gestart zijn voor de zomereditie van de Carbage Run 2017, staat hieronder het vervolg van het gisteren bereikte einddoel van dag 1, Bautzen in Duitsland.

Dag 2 Carbage Run Zomereditie 2017

Vandaag reden de jongens van Bautzen in Duitsland naar Bydgoszcz in Polen, een rit van zo’n 7-8 uur rijden.overnachting Bautzen, carbage runAfgelopen nacht hebben de mannen overnacht in hun tentje bij het vliegveld in Bautzen, het eindpunt van hun rit door Duitsland op de eerste dag van deze Carbage Run.

stewardessenoutfit

Veel snelweg en weinig avonturen, maar wel een sportieve rit met veel bergen en dalen en mooie uitzichten op de Duitse natuur. Onze drie Drenten hebben de opdrachten maar gelaten voor wat ze waren…wel jammer, want wij – als thuisfront- waren erg nieuwsgierig hoe zo’n felrode Lufthansa-stewardessen-outfit de mannen zou staan!

EGR probleempje

Bij vertrek uit Bautzen was het voor De Zelftappers nog wel even spannend of de ‘Fat Uncle’ hen niet zou laten staan…er waren wat problemen met de “EGR-Klep” – dit voor de vakmensen onder ons. Persoonlijk weet ik dat een auto met deze problemen niet vóóruit te branden is, maar daar houdt mijn technische kennis dan ook op. Gelukkig hebben deze problemen zich bij de start vandaag niet meer voorgedaan, dus op hoop van zegen…

diskwalificatie

Voorzien van een nieuwe brief met routebeschrijving en opdrachten begonnen de mannen vanochtend weer fris (?) aan hun tocht.
De organisatie van de Carbage Run heeft aangegeven dat de inhoud van deze brief niet gedeeld mag worden, in welke vorm dan ook, op straffe van diskwalificatie. Dus de details laat ik om deze reden even achterwege. Maar het komt erop neer, dat als onze Drenten het gros van de opdrachten weet uit te voeren, zij vanavond aan de finish verschijnen met een Poolse dame in bikini, vergezeld door een fles Wodka en een condoom met colasmaak! Hoe verzinnen ze het… Dat beloofd een gezellige avond te worden!

druk bosweggetje

Dat de deelnemers aan deze Carbage Run in Polen, tot hun verbazing, konden rekenen op een hoop bekijks én de nodige hulp van de lokale bevolking blijkt wel uit de volgende berichtjes die ik vandaag via de WhatsApp ontving:
“We zijn in Polen! Net een wegafsluiting op de route, kwam er een Pool langs die gebaarde dat we mee moesten komen. Uiteindelijk kinderen op fietsjes voor de auto uit, complete gezinnen aan straat die ons de weg wezen.sluipweggetjeMoesten door een heel druk bosweggetje waar een compleet verkeersinfarct ontstond, maar we zijn er door!” (Stan)
“Het leek werkelijk waar alsof we in de val gelokt werden, iedereen daar in het complot zat en wij ontdaan zouden worden van onze spulletjes ?” (Merlijn)

Ondertussen hebben de Drie Drenten hun probleempje met de EGR klep op rasechte Carbage-Run manier opgelost:EGR klepreparatie

Edith

error: De inhoud van deze website is beschermd !!