Drie Drenten gestart met Zomereditie The Carbage Run 2017

De Drie Drenten die begin dit jaar meededen met de wintereditie van The Carbage Run door Scandinavië, zijn vanmorgen gestart in het Duitse Meppen voor de Zomereditie van de Carbage Run.

toeters en bellen

Vanochtend was er groot spektakel in het Duitse Meppen: zo’n 550 auto’s van deelnemende teams aan de Carbagerun -Zomereditie 2017, vertrokken met veel toeters en bellen bij het Fun Park Meppen, om te beginnen aan een avontuurlijke, onvergetelijke en hilarische tocht door diverse landen van Europa.carbage run zomereditie 2017

De Zelftappers

Zo ook “De Zelftappers”, het team – bestaande uit Erik Vink, Stan Themme en Merlijn Tijhuis- die wij begin dit jaar gevolgd hebben op hun avonturen tijdens de Wintereditie 2017…De Drie Drenten.carbage run zomereditie 2017

De mannen hebben de auto iets aangepast en nagelopen. Veel hoefde er niet aan te gebeuren, want hij heeft de wintereditie met glans doorstaan. Alleen het uiterlijk hebben ze veranderd: de Amerikaanse ‘Stars en Stripes’ op de motorkap heeft plaats gemaakt voor de ‘Confederate Flag’, zoals die ook in de TV-serie “The Dukes of Hazzard” te zien was op de taaie, onverwoestbare ‘General Lee’. carbage run zomereditie 2017Ze hebben hun humor laten zien in de naam voor hun Cadillac en noemden hem met een knipoog: “General Lee’s Fat Uncle”… en met deze dikke oom gaan ze de komende 5 dagen op avontuur door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland en Estland.

uitgelaten en vrolijke sfeer

Het was een drukte vanjewelste, daar in Meppen, maar de sfeer was enorm uitgelaten en vrolijk. Het overgrote deel van de deelnemers heeft zich zeer creatief getoond in het uiterlijk van hun barrels, die in principe allen een dagwaarde van niet meer dan €500,= mogen hebben en waarvan het bouwjaar vóór 1998 moet liggen.carbage run zomereditie 2017

Als toeschouwster en uitzwaaister werd ik vanochtend al aangestoken door het enthousiasme van de Carbagerunners daar, laat staan als je als deelnemer dit feestje van avontuur en spektakel meemaakt!
Toch komen de mannen nog voor een aantal flinke uitdagingen te staan: dagelijks krijgen ze een aantal zeer originele opdrachten mee, waarvoor ze punten kunnen scoren.

Maar om die opdrachten te kunnen vervullen moet je soms van hele goede huize komen… zo moeten ze vandaag proberen met hun auto in een echt, onvervalst vliegtuig gefotografeerd te worden en ze worden uitgedaagd om vanavond in specifiek Lufthansa-stewardessen-outfit aan de finish te verschijnen. Ga der maar aan staan!

Vanaf deze plek wens ik de mannen heel veel succes en vooral veel plezier. En dat ze maar thuis mogen komen met verhalen waar ze hun leven lang nog met een grijns over na kunnen praten!

Edith

noot van de redactie:
Edith, moeder van Merlijn Tijhuis, verzameld en schrijft gedurende de 5 dagen durende Run een stukje van- en over de belevenissen van De Drie Drenten.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!