Schoonebeek in Actie de motor achter ‘Festiveul’

De grote motor achter het afgelopen zaterdag georganiseerde Festiveul in Schoonebeek, is Schoonebeek in Actie in samenwerking met de Culturele Raad.

Uniek programma

Deze samenwerking leverde een uniek en feestelijk programma op voor Schoonebeek met de naam ‘Festiveul’. Zaterdagmorgen 1 juli werd het startsein gegeven door wethouder Robert Kleine voor dit toch wel unieke evenement met 13 uur lang achtereen een wisselend programma.

weersomstandigheden

Tenminste, dat was de bedoeling. De weersomstandigheden speelden helaas parten en leverden de festiviteiten niet het normaal te verwachten publiek op en een aantal deelnemers hielden het kort voor het middaguur dan ook voor gezien. Festiveul-SchoonebeekMaar in de namiddag klaarde de lucht een beetje op, de regenjassen konden uit, het schuilen onder het tentdak was niet echt noodzakelijk meer, en ondertussen was er al een redelijk aantal bezoekers aanwezig.

genieten

Vervolgens konden de bezoekers echt genieten van het 13 uur durende programma met veel kunst en cultuur, markten,Festiveul-Schoonebeekkids-activiteiten, verenigingsmarkt,Festiveul-Schoonebeekoude ambachten, expositie van Stichting de Spiker, kofferbakverkoop en een heus Smalspoor treintje met een tijdelijk aangelegd spoortraject over de weg door vrijwilligers van/voor het Smalspoormuseum.Festiveul-Schoonebeek

shows

Ook de Oldtimershow ontbrak niet en met een rondrit in zo’n oldtimer door Schoonebeek was het helemaal geweldig natuurlijk. Oldtimer tractoren, en zelfs een oude Berini bromfiets (1960) was vanuit Barger-Oosterveld door zijn huidige eigenaar naar het feestterrein  gereden.Festiveul-Schoonebeek

vertellingen

Binnen in het voormalige gemeentehuis waren veel tentoonstellingen van kunst, cultuur en vertellingen over vroeger te beleven.Festiveul-Schoonebeek

Er waren veel optredens gepland zoals van artiesten als Margaretha Kleine, Rik Vinke, Edwin Bos, de Jaknikker Kapel.Festiveul-SchoonebeekTijdens onze aanwezigheid gaven De Stormvogels een enthousiast optreden aan het publiek. Aansluitend was het aan DJ Roy om het publiek te vermaken, en als afsluiting stond de populaire band 4 of A Kind gepland.

huldigingen

Tijdens het evenement vond ook het sportgala plaats met huldigingen aan de winnaars van de plaatselijke sportverenigingen. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout.

Het Goede Doel Buffet

Tijdens het sportgala konden de bezoekers deelnemen aan Het Goede Doel Buffet, verzorgd door de gezamenlijke plaatselijke horeca. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Kinder Kamp Zuid-Oost Drenthe, een initiatief dat haar roots in Schoonebeek heeft.

Een Link om meer foto’s te zien vindt u hier.  Hier zijn ze eventueel ook na te bestellen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!