Veiliger fietsen in Klazienaveen door aanleg twee fietspaden

Binnenkort kan er eindelijk veiliger gefietst worden in Klazienaveen, dit door de aanleg twee nieuwe fietspaden.

Om het fietsen in Klazienaveen prettiger en veiliger te maken komen op twee belangrijke doorgaande routes nieuwe fietspaden. Het ene fietspad komt langs de Pollux, wat in 2014 al aangekondigd werd, zie hiervoor het vorige artikel. Het andere nog te realiseren fietspad, komt langs de Mr. Ovingstraat. Fietsers maken hier nu gebruik van de rijbaan. Het college van de gemeente Emmen stelt € 490.000,- beschikbaar voor twee nieuwe veilige fietspaden.

Beton

Het fietspad langs de Pollux komt tussen de Koriander en de Brugstraat. Hier komt een fietspad van beton. Dit is duurzamer en verhoogt het fietscomfort. Langs de Mr. Ovingstraat komt het fietspad aan de zijde van de woningen, dit is nu nog een voetpad. Het wordt straks een gecombineerd fiets- en voetpad.

Dubbelklinkers

Op verzoek van de nutsbedrijven gaat de gemeente Emmen het fietspad aan de Mr. Ovingstraat in dubbelklinkers uitvoeren. Hieronder liggen namelijk kabels en leidingen. In het noordelijke gedeelte van de Mr. Ovingstraat ligt al een fietspad. Dit fietspad wordt opgeknapt. De aanleg van de fietspaden komt voort uit het gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

investering in veiligheid

De wethouders Robert Kleine (Verkeer) en René van der Weide (Openbaar gebied) zijn blij met de investering in veiligheid en infrastructuur. “We willen het fietsen graag bevorderen, zowel recreatief als naar school en werk”, aldus wethouder Robert Kleine. “Veilige fietsroutes zijn dan een voorwaarde.” “Hiermee kunnen we de kwaliteit van deze belangrijke fietsroutes in Klazienaveen flink verbeteren”, voegt wethouder René van der Weide eraan toe.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!