Heren honkballers Bedrocks bijten in het stof

De Emmer heren honkballers ontvingen zondag The Knights uit Leek, voor een op papier redelijk eenvoudige wedstrijd leek het.

heren Bedrocks

De heren Bedrocks stonden, evenals de Leeksters, immers op de 2e plaats in de competitie. Echter de Leeksters op de 2e plaats van onderen.

Wellicht namen de Emmenaren het iets te gemakkelijk op en toonden aanvankelijk weinig pit. Knights maakten in de eerste slagbeurt twee runs. In gelijkmakende slagbeurt voor Bedrocks kreeg “good old” Knights werper Rene Veenstra `slechts één honkslag tegen en werd er geen run gemaakt, het moment dat Bedrocks achter de feiten aan ging lopen. In de 2e inning kwam Bedrocks nog op gelijke hoogte. In de 3e inning kreeg Bedrocks 1e werper Kevin Vording honkslagen tegen en werd de stand 3-4.

Vording kwam niet echt op zijn normale niveau en werd in de 5e inning vervangen door Marijn Mast die goed van start ging, en Bedrocks zette nog een tandje bij met onder anderen een geweldige 3-honkslag van aanvoerder Arjan Korenman en zo stond het de voorlaatste inning 7-8. Korenman pepte zijn teamgenoten nog eens op en de kans om alsnog op winst te komen leek niet denkbeeldig.Heren, Bedrocks, honkbalHelaas bleken de Emmenaren niet in staat de zaak dicht te houden en stapelden fout op fout waardoor de Leeksters 6 runs konden maken. In de gelijkmakende slagbeurt maakte Bedrocks nog 2 runs, maar leed een gevoelige en onnodige 9-14 nederlaag.

Pupillen

Zaterdag ontvingen de pupillen WHSC uit Winschoten. In de 2e inning kwam WHSC op 0-1, maar Bedrocks kwam gelijk door een honkslag van Pim Bekkering die door een harde tik van Yannick van den Hoek over de thuisplaat kwam. De derde inning kwam Bedrocks niet tot scoren en liep WHSC uit tot 1-4. De slagploeg van Bedrocks bleef moeite houden met de werper van WHSC. In de 4 inning kregen de Bedrocks grip op het gooien van WHSC. Pas in de 4 en 5 inning ontdooide de slagploeg van Bedrocks met honkslagen van Maikel Bonkestoter en Lars Vroege.Pupillen Bedrocks, honkbal
Paco van Dalen tikte een 2-honkslag aan en Lisanne Mol wist een mooie homerun te slaan. Daarnaast was er bij Bedrocks ook goed veldwerk te zien. De eerste honkman Lukas van den Hoek was hierbij een stabiele factor en Valerie Mol wist een geslagen bal in het linksveld snel te verwerken en naar derde honkman Jamie Veltman te gooien die daardoor een honkloper van de tegenstander kon uittikken. Valerie Mol, Bedocks, honkbalOp het 2e honk stond een stabiele combinatie van Jeffrey Koster en Koen Bekkering waarbij Jeffrey diverse grondballen wist te verwerken en uit kon gooien op het eerste honk en Koen met een schitterende duik een bal wist tegen te houden waardoor schade beperkt bleef.

Thijmen Derks en Vincent Ester hebben uiteindelijk ook bijgedragen aan het totaal waarbij Thijmen via een mooie honkslag op de honken kwam en Vincent teamgenoot Yannick over de thuisplaat sloeg die daardoor wist te scoren. Al met al een echte honkbalwedstrijd met mooie honkslagen en goede veldacties, waarbij WHSC met de 6-10 eindstand aan het langste eind wist te trekken.

Recreanten

De Emmer recreanten met catcher Martijn Veenhuijsen achter de thuisplaat als vervanger voor de geblesseerde Jorgos Stamou, lieten geen spaan heel van The Blokes uit Veendam. Pitcher Rene Verhoog gaf weinig kansen aan de Veendammers en de geslagen ballen werden door het veld goed verwerkt waardoor de nul werd vast gehouden.recreanten Bedrocks, honkbal Aan slag verzilverden de Emmer softballers bijna alles waardoor de eindstand op 21-0 kwam. Na afloop waren de bitterballen op het Bedrocks terras ook door The Blokes goed te verteren.

Junioren 1

Zaterdag speelde het 1e juniorenteam op de Meerdijk tegen de laatste in de competitie Pirates uit Amsterdam. Voor het eerst dit seizoen begon Ruben van Wieren als startend werper, waarbij hij geen enkel moment onder druk kwam te staan. Daarbij bleek ook de slagkracht van de Emmenaren bepalend te zijn.

Met 10 honkslagen voor en 3 tegen was de slagkracht van Bedrocks overduidelijk. Gecombineerd met plaatdiscipline, de discipline om op de juiste ballen te slaan, zorgde dit ervoor dat de Pirates in totaal 3 pitchers moest gebruiken. Aan slag voor de Bedrocks bleek het midden van de slaglijst met Robin Brandjes, Teun Efftink en Killian Alderlieste het meest productief te zijn.

Killian Alderlieste maakte eveneens z’n debuut als werper in de competitie dit seizoen. Hij verving van Wieren in de laatste inning. Van Wieren kreeg slechts 1 punt tegen in 5 inningen en Alderlieste moest 1 punt incasseren. De Bedrocks wist de wedstrijd met overmacht te winnen met 28-2 eindstand.
Tijdens het Pinksterweekend zijn er geen wedstrijden op het Sportpark Meerdijk.

(Foto’s Bert Springer)